- Reklama -
Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjai. Tokios nuotraukos greit taps 'valstybės paslaptimi' (nuotr. vaateismas.lt)

Po televizijos laidos „Akistata“, kur buvo paskelbta, kad prieš Kauno įvykius Drąsius Kedys „Karštam komentarui“ atskleidė ir kitus privataus tyrimo metu nustatytus teisėjus pedofilus, jau kitą dieną iš internetinės svetainės teismai.lt buvo išimtos visų teisėjų nuotraukos. Oficialiai tai buvo motyvuota kaip „teisėjų saugumas“.

Tuo tarpu „Karštas komentaras“ mano, kad teisėjų nuotraukų išėmimas iš teismų internetinės svetainės, paliekant vien tik teisėjų biografijas, rodo didžiulę teisėjų pedofilų baimę būti demaskuotiems, – kad nepasikartotų J.Furmanavičiaus atvejis, kuomet teisėjo nuotrauka buvo paviešinta pedofilai.com internetinėje svetainėje.

KK taip pat mano, kad teisėjų nuotraukų išėmimui iš teismų internetinės svetainės įtakos galėjo turėti ir per televizijos laidą „Akistata“ parodyta laikraštyje „Karštas komentaras“ išspausdinta „Teisėjų gėdos lenta“, kurioje buvo „pakabintos“ keturių Kauno teisėjų nuotraukos, nurodant jų juodus darbus. Kadangi geri pavyzdžiai užkrečia ir su juodais teisėjais negalima kovoti kitaip, kaip tik viešinant juos bei jų juodus darbus, teisėjai turbūt išsigando, kad visuomenė užsikrės „Karšto komentaro“ bacila ir ims viešai daryti „Teisėjų gėdos lentas“.

Tačiau nors teisėjai ir išėmė savo nuotraukas iš teisėjų internetinės svetainės, tai jų nuo paviešinimo neapsaugos – toks poelgis tik paskatins visuomenėje teisėjų nuotraukų „medžioklę“ teismuose ir kitur.

2009-10-18

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!