- Reklama -

Norvegijoje gyvenantys lietuviai įsitikinę, kad tik vienybė ir viešumas padės Lietuvai išsivaduoti iš supuvusios teisėsaugos gniaužtų. Bergene - D.Kedžio dukrelės palaikymo mitingas (nuotraukos organizatorių)




Tuo metu, kai Seime vyksta slapti pasitarimai, kaip sukontroliuoti Lietuvos pedofilų ir „valstybininkų“ klaną sukrėtusią pedofilijos bylą, išsivysčiusią į Garliavos įvykius bei prasidedantį antrąjį tautos sąjūdį, kol slapta svarstoma, kokių priemonių imtis, kad besivienijanti lietuvių tauta nesusiburtų į didžiulę politinę jėgą, galinčią nušluoti nuo Lietuvos politikos scenos visas klanų partijas, bei kaip susidoroti su Garliavos įvykių „organizatoriais“, pasaulyje ir toliau vyksta Drąsiaus Kedžio dukrelės bei Venckų palaikymo akcijos.

Norvegijoje gyvenantys lietuviai: „Išgelbėkit mergaitę“

Penktadienį, gegužės 28 dieną, Norvegijoje, Bergeno mieste gyvenantys lietuviai rinkosi Torgallmenningen aikštėje į sankcionuotą mitingą – "Išgelbėkit mergaitę". Taip jie siekė išreikšti savo paramą Venckų ir Kedžių šeimoms bei parodyti nepritarimą tam, kas vyksta Lietuvoje.

„Į mitingą susirinko nemažai žmonių – ne tik lietuvių, bet ir vietinių bergeniečių. Dauguma žmonių pareikšti savo nuomonės atėjo su mažais vaikais, atsinešė žvakutes, violetinės spalvos balionų, žaislų. Buvo perskaitytas kreipimasis anglų kalba skirtas, Norvegijos žiniasklaidai bei nevalstybinėms vaiko teisių organizacijoms, taip pat Lietuvos vadovams, bei visiems geros valios žmonėms“, – teigė Norvegijoje gyvenantys lietuviai „Karštam komentarui“.

"Nelikime abejingi mažos mergaitės ašaroms!", "Žmonės, padėkite pasiekti teisingumą pedofilijos byloje", "Mažoji mergaitė yra dideliame pavojuje – ji prarado ją mylintį tėtį Drąsių Kedį", – lietuvių, anglų  bei norvegų kalbomis skelbė žmonių atsinešti plakatai.

Pasak Norvegijoje gyvenančių lietuvių – tai tik pirmas žingsnis paremiant D.Kedžio dukrelę ir jos šeimą. Bergene gyvenantys lietuviai jau susisiekė su vaikų teises ginančia organizacija Norvegijoje ReddBarna.

„Mūsų pranešime pabrėžiama, kad nors pagrindinis įtariamasis laukia teismo, kitas teismas grąžino mergaitę motinai, kuri žinojo apie dukters tvirkinimą ir šioje istorijoje suvaidino nemažą vaidmenį. Ši istorija ir kupina nelogiškų sprendimų, ir neišsamių tyrimų. Lietuvoje didžiulė korupcija – vienykimės ir kalbėkime pasauliui. Apginkime tuos, kurie negali apsiginti patys. Jei mes tylėsime -kas kalbės?" – rašoma Norvegijoje gyvenančių lietuvių kreipimesi.

KK inf.

2010-05-31

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!