- Reklama -
Paaiškėjo, kad Andriaus Ūso mirties priežastis - prigėrimas vandenyje

Generalinė prokuratūra pranešė, kad pirminė išvada, dėl ko sekmadienį mirė įtariamas pedofilas Andrius Ūsas, – vyras nuskendo.

"Atlikus skrodimą nustatyta, kad mirties priežastis – prigėrimas vandenyje", – antradienį žiniasklaidai pranešė Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus vyriausiasis prokuroras Zenonas Burokas Z.Burokas.

Jo teigimu, įvykio vietos apžiūros metu nustatyta, kad vyras pats nuvažiavo nuo kelio į griovį, nulipo nuo keturračio, tačiau tuomet kažkodėl sukniubo ir nuskendo.

Manoma, kad įtariamas pedofilas galėjo turėti sveikatos problemų.

Kaip žinia, gegužės 14 d. „Karštas komentaras“ rašė, jog balandžio mėnesį įtariamas pedofilas Andrius Ūsas buvo atvykęs į Panevėžio ligoninę dėl sutrikusios širdies veiklos.

„Jis skundėsi širdimi, prašė padaryti visus išsamius tyrimus, įskaitant kraujo. Ligoninėje jis buvo ilgai – apie dvi valandas, kol buvo padaryti visi tyrimai“, – pasakojo „Karšto komentaro“ šaltiniai.

Pasak jų, atvykusį į ligoninę įtariamą pedofilą Andrių Ūsą saugojo šešiese – keturi „Aro“ pareigūnai („ant nugarų buvo užrašyta „Aras“) ir du civiliais rūbais vilkintys asmenys.

Pasak šaltinių, Andrius Ūsas buvo saugomas itin akylai, net greitosios pagalbos vairuotojui nebuvo pasakyta, kur reikės vežti Andrių Ūsą.

“Iš pradžių sakė, kad važiuotų į Kėdainius, paskui – kad į Ramygalą, o tik tada – kad į Panevėžį“, – pasakojo šaltiniai.

Praėjus keliems mėnesiams po įtariamo pedofilo Andriaus Ūso sveikatos patikrinimo Panevėžio ligoninėje, pagrindinis ir vienintelis pedofilijos bylos įtariamasis buvo rastas negyvas birželio 13 d. Alytaus rajone šalia keturračio motociklo.

Mažametės Drąsiaus Kedžio dukrelės globėja Neringa Venckienė sieks, kad pedofilijos byla būtų išnagrinėta iki galo – kad mažametės tvirkinimu įtariamam Andriui Ūsui kaltinimai būtų perkvalifikuoti į prievartavimą, o taip pat, kad būtų vykdoma 2009 m. spalio 6 d. Vilniaus apygardos teismo galutinė ir neskundžiama nutartis – kad pedofilijos byloje būtų pareikšti įtarimai ir L.Stankūnaitei, kurią D.Kedys kaltino pardavinėjus jųdviejų mažametę dukrelę pedofilams.

Kaip žinia, prokuratūros kaltinamajame akte parašyta, kad nusikaltimo vieta, kur Andrius Ūsas įtariamas tvirkinęs mažametę, – L.Stankūnaitės nuomojamas butas.

KK inf.

2010-06-15

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!