- Reklama -

Iš DK lyderės ir rinkimų štabo viršininko kol kas jokios reakcijos dėl balsus klastojusios DK stebėtojos. Youtube.com stopkadras.

“Yotube” patalpintas slapta nufilmuotas “Drąsos kelio” partijos aktyvistų susirinkimas, kuriame “vertinga” patirtimi dalinosi šiai partijai atstovavusi rinkimų stebėtoja, stebėjusi rinkimus kažkurioje “Pajūrio” rinkimų apygardos apylinkėje.

Iš šio įrašo girdėti nedviprasmiški šios stebėtojos atviravimai. “Nutarėm kartu, tarp kitko, ponai, kad mūsų visų interesas, Tomai, kad jūs būtumėt išrinktas…(kalbėtoja meta žvilgsnį į čia pat esanti DK sąrašo narį Tomą Vilucką, besibalotiravusį šioje vienmandatėje apygardoje), vienai buvo gėda Zuoko, kitai Palaičio”.

Netrukus stebėtoja jau ėmė pasakoti, kaip ji buvo prileista prie balsų skaičiavimo: ,,komisija leido, nes buvo užsiknisusi, jų buvo septyni, aš buvau viena…”

Taigi, stebėtoja, anot jos pačios, “susidraugavusi” su komisijos nariais, ėmė aktyviai talkinti, skaičiuojant balsus bei jų pirmumą biuleteniuose. Ji pasakoja, kad komisija nubalsavo už vieno DK biuletenio “sunaikinimą” (t.y. jo pripažinimą negaliojančiu), nes jame virš T.Vilucko pavardės buvo padarytas prierašas “Neringa Venckienė” (liga, ji ir Afrikoj liga, ką jau padarysi). “Aš, atsilygindama, žinokit, kokius 12 biuletenių tikrai Darbo partijai panaikinau” (patalpoje nuaidėjo juokas).”…ten buvo normalūs biuleteniai, tik netyčia rašalu aptaškyti…” (juokas ir audringi plojimai).

Pasak šios į komisijos darbą “įsiskverbusios stebėtojos”, ji nesidomėjo, kaip buvo skaičiuojami kitų partijų kandidatams skirti pirmumo balsai, bet “žiūrėjo savo interesų”: “…Aš iš pradžių nepildžiau, bet paskui man buvo galimybė. Kadangi jie ten nespėjo užpildyti. Pildžiau už “Drąsos kelią”. Ten labai lengva dėti tuos brūkšniukus…”

Moteris mielai atsakinėjo į DK aktyvo klausimus, dalijosi patirtimi apie savo darbus tolimos praeities rinkimuose: “Aš nesu buvusi stebėtoja. Aš buvau komisijos narė. Bet aš buvau klastotoja…Senai…Tada visi mes buvom už laisvą Lietuvą…Išeiti, neišeiti ten…Aš pati tuomet.. neaiški pavardė, ar ką – imi tušinuką ir balsuoji…”

Ką gi,tikrai “patyrusius” stebėtojus buvo pasirinkusi “vienintelė tiesos siekianti” “Drąsos kelio” partija. Ir viskas ten jiems kaip ir gerai. Na, gal dabar jau išskyrus tai, jog atsiskleidusių įvykių aplinkybes ims tirti VRK bei teisėsauga…

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!