- Reklama -

Premjeras Algirdas Butkevičius. KK nuotr.

Šiandien Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius su darbiniu vizitu lankėsi Ignalinos atominėje elektrinėje (IAE), kur susipažino su atominės jėgainės eksploatacijos nutraukimo projektais bei iškilusiomis problemomis.

Premjeras apsilankė B1 (laikinoji panaudoto branduolinio kuro saugykloje) ir B3 bei B4 objektų statybų aikštelėse.

„Susipažinau su šių projektų eiga ir kylančiomis problemomis. Atominės jėgainės eksploatacijos nutraukimo proceso eigą, o tiksliau – projektų B1 ir B2 įgyvendinimą šiandien stabdo nesutarimai su darbų rangovu „GNS/Nukem“. Projektų įgyvendinimas gerokai atsilieka nuo terminų. Dėl iškilusių problemų dar praėjusių metų gruodį Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas kartu su šalimis donorėmis nusprendė stabdyti didžiausio IAE uždarymo projekto finansavimą. Kiek žinau, šiuo metu Briuselyje lankosi IAE atstovai, kurie derasi dėl sprendimo stabdyti finansavimą atšaukimo“, – sakė premjeras A. Butkevičius.

Lankantis atominės jėgainės branduolinių objektų aikštelėse Ministras Pirmininkas susitiko ir su „Nukem“ akcijas valdančios korporacijos „Rosatom“ atstovais.

„ZAO „Rusatom Overseas“ iniciatyva surengtas trumpas susitikimas, kurio metu buvau supažindintas su įmonės vykdomais projektais. Pateikta ir jų pozicija, susijusi su IAE uždarymo situacija, kuri susidarė po Europos Komisijos sprendimo laikinai sustabdyti projekto B1 darbų finansavimą. Projekto statybos darbai vėluoja 53 mėnesius, lyginant su pradine data, ir 22 mėnesius po sutarties pakeitimo. Šis projektas turi esminę įtaką tolesniam eksploatavimo nutraukimo vykdymui. Nesutarimų su rangovu sprendimo būdai turi būti rasti iki kovo pabaigos“, – teigė Vyriausybės vadovas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!