- Reklama -
Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Tarptautinio Karolio Didžiojo fondo direktorių tarybos pirmininku Jurgenu Lindenu ir Acheno meru Marceliu Philippu. Nuotrauka iš lrp.lt

Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Tarptautinio Karolio Didžiojo fondo direktorių tarybos pirmininku Jurgenu Lindenu ir Acheno meru Marceliu Philippu, kurie oficialiai pranešė apie Lietuvos vadovei skiriamą garbingą 2013 m. Tarptautinį Karolio Didžiojo apdovanojimą.

Direktorių tarybos atstovai pabrėžė, jog Prezidentės Dalios Grybauskaitės vaidmuo yra išskirtinis siekiant Europos Sąjungos vienybės ir įveikiant sudėtingus ekonominius išbandymus.

„Krizei įveikti reikėjo, kad garsūs asmenys prisiimtų ryžtingus įsipareigojimus, kad priimtų drąsius ir teisingus sprendimus, nestokotų ryžto ir pasitikėjimo savimi. Reikėjo asmenybių, kurios net sunkiais laikais galėtų patarti ir kartu pelnyti savo šalies ir partnerių Europos Sąjungoje pasitikėjimą”, – teigiama apdovanojimo aiškinamajame rašte.

Pasak direktorių tarybos atstovų, kelias, kurį nuėjo Baltijos valstybės, yra įspūdingas. Jų teigimu, Lietuva yra susitelkimo, pasiaukojimo ir sėkmės pavyzdys visai Europai.

Taip pat pabrėžiami šalies vadovės nuopelnai einant Europos Komisijos narės pareigas. Ji sėkmingai reformavo ES biudžetą, priėmė sprendimus, kurie padėjo Bendrijos narėms susitarti sunkiose derybose dėl finansinės perspektyvos.

„Tarptautinis Karolio Didžiojo apdovanojimas yra labai garbingas visos Lietuvos įvertinimas. Tai pripažinimas, kad mūsų pasiekimai ir nuveikti darbai yra svarbus indėlis stiprinant ES vienybę ir stabilumą. Šis apdovanojimas rodo, kad prieš devynerius metus į Europos Sąjunga įstojusi Lietuva yra atsakinga bendrijos narė”, – sakė Prezidentė.

„Politikos Oskaru” vadinamas apdovanojimas šalies vadovei bus įteiktas Europos dieną – Gegužės 9-ąją Acheno rotušėje. Šis garbingiausias ir svarbiausias apdovanojimas ES, kurį 1950 m. įsteigė Vokietijos Acheno miesto gyventojai, yra teikiamas už ypatingus nuopelnus Europos vienybei. Iškilmingą sveikinimo kalbą ceremonijos metu sakys Europos Parlamento pirmininkas Martinas Schulzas.

Šį apdovanojimą yra gavęs Popiežius Jonas Paulius II, Europos Sąjungos įkūrėjai – Jeanas Monnet, Konradas Adenaueris, Robertas Schumanas, Didžiosios Britanijos Premjeras Winstonas S. Churchillis, Europos Komisija, Ispanijos Karalius Chuanas Karlosas, JAV Prezidentas Billas Clintonas, Čekijos humanistas ir šios šalies vadovas Vaclavas Havelas, Vokietijos kanclerė Angela Merkel, JK Premjeras Tony Blairas, Europos centrinio banko vadovas Jeanas Claude Trichet, ES bendra valiuta euras, Nyderlandų Karalienė Beatričė, Liuksemburgo Ministras Pirmininkas Jeanas Claude Junckeris, kitos iškilios Europos ir pasaulio asmenybės.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!