- Reklama -
Glaudesnis Lietuvos ir Turkijos verslo asociacijų bendradarbiavimas padės verslininkams įsitvirtinti šalių rinkose, dalytis patirtimi ir plėtoti bendrus projektus. lrp nuotr.
Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su Turkijos vadovu Abdullah Gülu atidarė Lietuvos ir Turkijos verslo forumą. lrp nuotr.
Lietuvos ir Turkijos verslo forumas. lrp nuotr.
Lietuvos ir Turkijos verslo forumą. Stiprinant šalių bendradarbiavimą, buvo pasirašyti 3 susitarimai. lrp nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė kartu su Turkijos vadovu Abdullah Gülu atidarė Lietuvos ir Turkijos verslo forumą. Stiprinant šalių bendradarbiavimą, buvo pasirašyti 3 susitarimai: memorandumas dėl geležinkelio projekto „Vikingas”, verslo asociacijų ir nacionalinių transliuotojų susitarimai.

Prezidentės teigimu, atsiveria naujas Lietuvos ir Turkijos bendradarbiavimo etapas, suteikiantis naujų galimybių šalių verslininkams.

„Mūsų šalys užima gerą strateginę padėtį šiaurinėje ir pietinėje Europos žemyno dalyse. Tai suteikia Lietuvai ir Turkijai natūralią galimybę stiprinti bendradarbiavimą transporto, logistikos ir tranzito sektoriuose. „Vikingo” projektas yra puikus pavyzdys, kaip galime sujungti Baltijos jūros ir Juodosios bei Kaspijos jūrų regionus ir sukurti daugiau galimybių augimui”, – sakė šalies vadovė, sveikindama forumo dalyvius.

Kviesdama Lietuvos ir Turkijos mokslininkus ir verslininkus aktyviau išnaudoti didžiulį bendrą potencialą inovacijų srityje, šalies vadovė paragino investuotojus pasinaudoti penkių Lietuvos mokslo, studijų ir verslo slėnių infrastruktūra ir įgyvendinti bendrus pramoninių mokslinių tyrimų ir inovacijų plėtros projektus.

Glaudesnis Lietuvos ir Turkijos verslo asociacijų bendradarbiavimas padės verslininkams įsitvirtinti šalių rinkose, dalytis patirtimi ir plėtoti bendrus projektus. Ryšius tarp dviejų šalių, verslo ir turizmo augimą paskatins ir šią vasarą startuosiantis naujas tiesioginis skrydis iš Stambulo į Vilnių. Sutartis tarp nacionalinių transliuotojų suteiks galimybių plėsti kultūrinius mainus, dalytis informacija.

Šalies vadovė Lietuvos ir Turkijos verslo forumo dalyviams palinkėjo sėkmės kuriant naujas idėjas, užmezgant naujus kontaktus ir plėtojant naujus ryšius.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!