- Reklama -
(iš kairės į dešinę): Airijos sporto ministras Michael Ring, Europos Komisijos sporto komisarė Andoulla Vassilou ir vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.VRM nuotr.

Europos Sąjungos (ES) Sporto ministrų tarybai, kurios susitikimas įvyko Briuselyje, paskutinį kartą pirmininkavo Airija. Kitas ES Tarybos sporto klausimais susitikimas įvyks lapkritį, jam pirmininkaus Lietuva.

Ministras Dailis Alfonsas Barakauskas, pristatydamas Lietuvos prioritetus, pabrėžė: „Labai svarbu, kad sportas prisidėtų prie bendro ES ekonomikos augimo ir darbo vietų kūrimo, Europos regionų ir bendruomenių plėtros. Sieksime, kad mums pirmininkaujant būtų priimta Rekomendacija dėl sveikatinimo per fizinį aktyvumą (HEPA). Tikiu, kad visuomenės fizinio aktyvumo skatinimas atneš naudos visiems europiečiams. Tai bus pirmas ES teisinis dokumentas sporto srityje,“ – sakė ministras.

Ministras pakvietė ES sporto ministrus atvykti į neformalų ministrų susitikimą Vilniuje, kuris įvyks spalio 1 dieną, prieš jį Vilniuje bus surengtas Europos Komisijos remiamas Sporto forumas. Pirmininkavimo pabaigoje, gruodžio 2-3 dienomis, Kaune bus surengtas sporto generalinių direktorių susitikimas.

Posėdžiui pirmininkavęs Airijos sporto ministras Michael Ring užtikrino D. A. Barakauską, kad Airija pasidalins patirtimi ir padės pirmininkaujant Sporto Tarybai. Europos Komisijos sporto komisarė Andoulla Vassilou pritarė Lietuvos siekiui skirti deramą dėmesį Europos piliečių fizinio aktyvumo ugdymui ir pažadėjo sutelkti Europos Tarybos ir Europos Komisijos pastangas, kad HEPA rekomendacija būtų priimta.

Sporto taryba priėmė išvadas dėl sportininkų dvejopo pobūdžio profesinės veiklos. „Šios išvados sukurs galimybes profesionaliems sportininkams derinti sportinę karjerą su įgyjamu viduriniu ir aukštuoju išsilavinimu ir darbu, o baigus sportinę karjerą – įsitvirtinti nesusijusioje su sportu darbo rinkoje“, – sakė D. A. Barakauskas.

Pasisakydamas politiniuose debatuose apie kovos su dopingu būdus ministras teigė, kad dopingo vartojimas išlieka viena didžiausių problemų sporto pasaulyje, todėl pasaulio valdžios institucijos bei sporto organizacijos turi veikti išvien, operatyviai dalintis informacija.

Sporto tarybos metu ministras D. A. Barakauskas taip pat susitiko su Prancūzijos sporto ministre Valerie Fournevron.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!