- Reklama -
Kreiptasi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją dėl ūkio ministrės B. Vėsaitės kelionės į Kazachstaną privačios bendrovės užsakytu lėktuvu

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos, Seimo Antikorupcijos komisijos narė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), prašydama pradėti tyrimą dėl ūkio ministrės Birutės Vėsaitės ir ją lydinčios kelių patarėjų delegacijos į Astanoje (Kazachstane) organizuotą Lietuvos-Kazachstano tarpvyriausybinės Prekybinio ir ekonominio bendradarbiavimo komisijos posėdį bei verslo forumą bendrovės „Arvi“ užsakytu aštuonviečiu verslo klasės lėktuvu.

Parlamentarė VTEK prašo išaiškinti ir įvertinti, ar ūkio ministrės skrydis privačios bendrovės užsakytu lėktuvu nėra viešų ir privačių interesų supainiojimas ir ištirti visas su kelionės organizavimu bei apmokėjimu susijusias aplinkybes.

A. Bilotaitė taip pat prašo nustatyti, ar šio skrydžio negalima laikyti iš verslininkų gauta dovana, tuo tarpu kai Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymu valstybės tarnyboje dirbantiems asmenims draudžiama priimti dovanas, kurios ateityje gali sukelti interesų konfliktą.

„Suprantama, kad ūkio ministrės kuruojama sritis tiesiogiai susijusi su verslo bendruomene, o tokie skrydžiai gali turėti įtakos vėliau ministrės priimamiems sprendimams“, – sako Seimo narė.

Seimo Antikorupcijos komisijos narė A. Bilotaitė taip pat kreipėsi į Ūkio ministeriją, prašydama pateikti visus dokumentus, susijusius su ūkio ministrės kelione ir jos organizavimu.

Internautai pokštauja

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!