- Reklama -

Ministras Pirmininkas A.Butkevičius. KK nuotr.

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dalyvavo Tarptautinei antikorupcijos dienai skirtame renginyje, kuriame apdovanotos geriausios metų antikorupcinės iniciatyvos, šiemet ypač daug dėmesio skiriant jaunimo pasiūlymams ir idėjoms.

Įteikdamas apdovanojimus premjeras atkreipė dėmesį į tai, jog kad ir kokie veiksmingi būtų kovai su korupcija skirti įstatymai, programos ar specialios institucijos, vien šių priemonių neužtenka.

„Tai – kariuomenė, kuri ne visai pakankama kovoti su priešu, neturinčiu fronto linijos, vengiančiu kovos, bet rengiančiu slaptus visuomenę demoralizuojančius išpuolius. Čia labai reikalinga visuomenės pagalba, jos nepakantumas korupcijai, nuoseklus antikorupcinis auklėjimas mokyklose“, –­ kalbėjo Ministras Pirmininkas.

Premjero teigimu, svarbu suprasti tai, kad kyšį imantis žmogus nėra gerbiamas – jis nuperkamas.

Pasak Vyriausybės vadovo, džiugina tai, kad auga sąmoninga jaunoji karta, netoleruojanti korupcijos apraiškų ir teigiama linkme keičianti visuomenės požiūrį į šį reiškinį. „Aš ypač džiaugiuosi moksleivių ir studentų darbais. Juk yra lotynų sentencija, kurios esmė tokia: „Jeigu su mumis Dievas, tai kas prieš mus?“ Tai perfrazavus, galima pasakyti: jeigu antikorupcinės kovos ėmėsi jaunimas, tai būsimoji Lietuvos valstybė bus skaidri ir švari nuo tos blogybės“, – pažymėjo premjeras A. Butkevičius.

Premjero teigimu, geriausias įrodymas, kad Lietuvos žmonių nuomonė keičiasi ir visuomenė pagaliau pradeda suvokti, kokią žalą valstybės gyvenimui daro korupcija, yra neseniai organizacijos „Transparency International“ paskelbtas Korupcijos suvokimo indeksas, kuriame Lietuvos rodikliai nuosekliai gerėja, o šiemet mūsų valstybė pakilo penkiomis pozicijomis aukštyn ir šiuo metu užima 43 vietą tarp 177 šalių.

Tarp šiais metais apdovanotų iniciatyvų – moksleivių iš Kauno sukurtas ir kovai su korupcija skirtas vaizdo klipas, atkreipti dėmesį į korupcijos mastą sveikatos priežiūros įstaigose kviečianti Lietuvos medicinos studentų asociacijos iniciatyva, socialinė reklamjuostė „Nebūk abejingas korupcijai – pranešk STT“, skaidraus verslo iniciatyvos projektas „Už ramų miegą!”, taip pat kiti kovai su korupcija skirti pasiūlymai ir idėjos.

Apdovanojimus už metodinę veiklą integruojant antikorupcinį ugdymą per atskirų dalykų pamokas tema „Sakykime korupcijai „NE“ taip pat gavo Kauno statybininkų rengimo centro mokytojų komanda ir šiais metais daugiausia bandymų papirkti užregistravę kelių policijos pareigūnai.

Apdovanojimais siekiama pagerbti ir paskatinti iniciatyviai ir rezultatyviai korupcijos prevencijos srityje veikiančius asmenis, informuoti visuomenę apie veiksmingas 2013 metų antikorupcines iniciatyvas ir taip skatinti aktyvesnį visuomenės dalyvavimą bei įsitraukimą į antikorupcinę veiklą.

Jungtinių Tautų iniciatyva gruodžio 9 diena paskelbta Tarptautine antikorupcijos diena. Ji skirta atkreipti visuomenės dėmesiui į korupcijos problemą ir paskatinti užkirsti jai kelią. Lietuva Jungtinių Tautų konvenciją prieš korupciją pasirašė 2003 m. ir 2006 m. šią konvenciją ratifikavo.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!