- Reklama -
Arminas Mockevičius. V.Balkaus nuotr.

Po sėkmingų Europos Parlamento rinkimų Lietuvos Valstiečių ir žaliųjų sąjungos Vilniaus skyriuje įvyko pokyčių. Arminui Mockevičiui pasitraukus iš skyriaus pirmininko pareigų, suformuota nauja skyriaus vadovybė.

Pasitraukimo priežastimis Arminas Mockevičius įvardijo norą dalyvauti kariniuose mokymuose. Pasidžiaugdamas Europos Parlamento rinkimuose Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai Vilniaus rinkėjų suteiktu pasitikėjimu, kartu paminėjo didesnio palaikymo sulaukusius savo buvusius pavaduotojus.

Todėl Arminas Mockevičius nusprendė daryti pertrauką politikoje ir nuo rugpjūčio 4 d. žada mokytis karybos meno: „Būdamas jaunas, aktyvus jaunuolis, jaučiu pareigą išmokti gynybos taktikos ir tinkamai pasiruošti, esant reikalui ginti Tėvynę. Patirtis kariuomenėje bus visapusiškai naudinga tiek man, tiek valstybei. Neturėdamas patirties negaliu kalbėti apie gynybos reikalus, tuo tarpu trys mėnesiai praktikos būnant kareiviu, padės geriau pažinti krašto apsaugos sistemą, išmokys taktikos ir disciplinos bei sustiprins fiziškai ir dvasiškai.“

Pasak jo, būdamas taikaus dialogo šalininkas, jis į bazinius karinius mokymus eina siekdamas įgyti žinių, kurių tikisi neteksią panaudoti praktikoje.

Vadovaujant Arminui Mockevičiui Vilniaus skyrius sustiprino pozicijas, dėl ko partija Vilniuje sulaukė didesnio palaikymo. Visgi, tai yra bendro komandos darbo nuopelnas, todėl pašnekovas mano, kad jo trumpalaikis pasitraukimas ir vadovų rotacija sudarys palankią galimybę naujiems vėjams, idėjoms ir užtikrintam komandos kūrybiniam darbui.

Buvęs Vilniaus skyriaus pirmininkas paklaustas, ar eitų ginti tėvynę, jei jai iškiltų grėsmė, su nuostaba sako: „Be abejo, manau, kad kiekvienas Lietuvos pilietis gintų savo Tėvynę. Myliu savo šalį ir žmones ir esu pasiruošęs paaukoti dėl jų savo gyvybę, einu į šiuos mokymus, kad galėčiau tą daryti su galva.“

Nauja Vilniaus skyriaus pirmininke išrinkta Virginija Vingrienė, žalioji aktyvistė, visuomeninkė, viena iš visuomeninės žaliųjų organizacijos susivienijimo Žali.lt steigėjų ir vadovių. Pavaduotojais paskirti, Tomas Tomilinas, Vitalijus Balkus, Juzef Tomaševič-Jakovič. Taip Vilniaus skyriaus komanda pradeda ruoštis vietos savivaldos rinkimams, rengdami programą ir formuodami Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą, kuris bus sudarytas iš aktyvių visuomenės veikėjų pasiruošusių mesti iššūkį esamoms politinėms partijoms.

Padėkodama už pasitikėjimą Virginija Vingrienė teigia, jog aktyvi LVŽS Vilniaus skyriaus veikla, kaip ir dera kairesnės pakraipos žaliesiems, bus nukreipta gamtos išsaugojimo, vartotojiškumo mažinimo, paprasto žmogaus, jautrių visuomenės grupių, samdomų darbuotojų ir smulkiojo verslo interesų gynimo bei tolerancijos srityje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!