- Reklama -

Premjeras Algirdas Butkevičius. KK nuotr.

„Rinkimus laimi tie, kurie per savo valdymą įrodo visuomenei, kad sugeba rūpintis žmonėmis“, – Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Tarybos posėdyje tvirtino LSDP pirmininkas, Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius savo pranešime apie politinę padėtį šalyje.

Vyriausybės vadovo įsitikinimu, „kaip Vyriausybė per šiuos trejus metus nuveikėme labai daug darbų. Tik atėjus į valdžią, pasikeitė geopolitinė situacija, užsidarė rinkos Rytuose, kur eksportuodavome 75 proc. maisto produktų, Europos Sąjungos (ES) viduje konkurencija paaštrėjo, o Lietuvos ekonomikos augimo prognozės iš geriausių tapo vienomis iš blogiausių ES. Taigi, mūsų Vyriausybei reikėjo ir perorientuoti savo politikos tikslus, ir juos įgyvendinti. Mums tai pavyko.”

A. Butkevičius pasidžiaugė gruodžio 10 d. Seime sėkmingais priimtais valstybės, „Sodros” ir Privalomojo sveikatos draudimo biudžetais. Pasak jo, tai įrodo, kad LSDP yra stipri ir vieninga politinė jėga Lietuvoje, sugebanti priimti ir įgyvendinti sprendimus.

Lietuvos Ministras Pirmininkas akcentavo, kad vienas pagrindinių socialdemokratų socialinės politikos tikslų – kad žmogus darbo rinkoje visada būtų saugus – atsispindi socialinio modelio projekte.

„Dinamiškame šiuolaikiniame pasaulyje, kai įvairūs pokyčiai vyksta labai greitai, ypač svarbu yra idėja, veiksmas ir rezultatas. Būtinos žinios, kompetencijos ir atsakomybė, siekiant užtikrinti, kad strategijos būtų įgyvendintos, o ne tik parašytos”, – teigė A. Butkevičius, pabrėždamas kokybiško švietimo bei mokslo ir verslo bendradarbiavimo, taip pat sumanios specializacijos svarbą.

„Be kūrybingų žmonių, inovacijų ir tolerancijos kultūros progreso nebus, ypač Lietuvoje, kaip mažoje ir atviroje valstybėje, kuriai itin svarbu konkuruoti. Lietuva jau dabar turi turėti aiškius prioritetus, kokia ji turi būti po 20 ar 30 metų. Todėl turime toliau skatinti mokslą ir verslą dirbti kartu”, – kalbėjo LSDP pirmininkas A. Butkevičius.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!