- Reklama -
Saulius Skvernelis - naujasis Ministras Pirmininkas. KK nuotr.
Socialdemokratus stebina premjero S.Skvernelio vieši pasisakymai dėl J.Sabatausko kandidatūros į teisingumo ministrus. KK nuotr.

Nors LSDP ir sveikina naujai suformuotą Vyriausybę, tačiau teigia, kad pats Vyriausybės formavimas nebuvo toks sklandus, kokio galima būtų tikėtis: ministrų siūlymo, teikimo ir skyrimo procedūra buvo trikdoma didžiausią dėmesį nukreipiant į vienos ministerijos vadovo parinkimą.

“Todėl ypač keista iš naujojo Ministro Pirmininko Sauliaus Skvernelio išgirsti viešus pasisakymus, kad jam nebuvo pateikta socialdemokrato Juliaus Sabatausko kandidatūra į teisingumo ministrus”, – teigiama LSDP info centro išplatintame pranešime spaudai.

Socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius patvirtina, kad Juliaus Sabatausko kandidatūra į teisingumo ministrus Sauliui Skverneliui buvo pateikta netgi ne vieną kartą. „Kaip ir kitų ministrų kandidatūros, taip ir Juliaus Sabatausko kandidatūra buvo siūloma ir aptariama. Mes įvertinome paskirtojo Ministro Pirmininko išsakytas pastabas, todėl vėliau ieškojome ir siūlėme kitus kandidatus. Linkėčiau naujosios Vyriausybės vadovui nepradėti darbų nuo klaidinančios visuomenę informacijos,“ – sako A. Butkevičius.

Juliaus Sabatausko kandidatūrai į teisingumo ministrus balsų dauguma pritarė LSDP valdyba. 2016 12 02 valdybos posėdžio protokole užfiksuoti ir balsavimo rezultatai, ir tai, kad J. Sabatausko kandidatūra derinta telefonu su S. Skverneliu.

“Taip pat J. Sabatausko kandidatūra į teisingumo ministrus S. Skverneliui siūlyta ir tiesiogiai, kaip buvo siūlomi ir kiti kandidatai į ministrus, kuriuos S. Skvernelis įvertino kaip tinkamas kandidatūras vadovauti ministerijoms”, – teigiama pranešime spaudai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!