- Reklama -
Fiodr Černych perėjo į Maskvos „Dinamo“
Fiodr Černych perėjo į Maskvos „Dinamo“

Paskutinę perkėlimų dieną Maskvos „Dinamo“ paviliojo Lietuvos futbolo rinktinės kapitoną Fiodorą Černych iš lenkų „Jagelonijos“, kuri žaidžia Lenkijos aukščiausioje lygoje. Černych pasirašė su Dinamo kontraktą trejų metų laikotarpiui.

Maskvos Dinamo užima dvyliktą poziciją RFPL čempionato lentelėje pagal www.stakers.com statistiką. Fiodor yra universalus futbolininkas, ir Dinamo labai susidomėjo juo, kad kaip uždaryti problemines zonas, taip ir sustiprinti komandą ir kartu sveiką konkurenciją.

Jagelonijos sudėtyje Černych buvo du su puse metų, iki „Jagelonijos“ Fiodor žaidė Gurnike, taip pat Baltarusijos „Naftane“ ir „Dnepre“.

Sostinės „Dinamo“ susidomėjo futbolininku vasarą, bet įforminti perėjimą nepavyko – dar galiojo Černych kontraktas su Lenkijos klubu. Sostinės klubas, greičiausiai, visą šį laiką stebėjo universalą iš Lietuvos ir žiemą įformino perėjimą. Pats futbolininkas jau seniai neprieštaravo pažaisti RFPL, ypač tokio didelio pagal Rusijos standartus klubo sudėtyje.  Be to, Fiodor tęs žaisti savo gimtajame mieste, tikriausiai, tai taip pat suvaidino svarbų vaidmenį priimant sprendimą dėl perėjimo būtent į Maskvos „Dinamo“.

Fiodor Černych gerai mato lauką ir meistriškai veikia kiek šonuose, tiek atakoje. Atvykęs į Vilnių žaidė Lietuvos jaunesniųjų ir jaunimo rinktinėse, debiutas už nacionalinę rinktinę buvo 2012 metais, jis žaidė 37 rungtynėse už rinktinę ir įmušė 8 įvarčius. Černych du kartus buvo pripažintas geriausiu Lietuvos futbolininku 2016 ir 2017 m.

Saugo pozicijoje „Jagelonijos“ sudėtyje Černych paskutinio sezono metu sužaidė 21 rungtynes, kurių metu įmušė 3 įvarčius ir perdavė 4 įvarčių perdavimus. Dabar lenkų klubas užima 4 vietą lentelėje, atsilieka nuo čempionato lyderio, Varšavos „Legijos“ 2 taškais, tačiau tai nesustabdė Fiodoro jo nore pratęsti karjerą RFPL, Rusijos čempionato rungtynių tvarkaraštį galima žiūrėti stakers.com.

„Dinamo“ ne vienintelis klubas, kuris susidomėjo Lietuvos rinktinės kapitonu, „Anži“ iš RFPL taip pat norėjo įforminti žaidėjo perėjimą, tačiau, kaip matyti, „Dinamo“ noras buvo didesnis, todėl „Anži“ žiūri į patyrusį Černych komandos draugą Arvydą Novikovą. Arvydas turi žaidimo patirtį Škotijoje už klubus „Charts“ ir „Sent-Džonston“, taip pat už Vokietijos „Ercgebirge Aue“, ir „Bochum“. Ar pereis Novikovas iš Belostoko į Machačkalą, bus žinoma labai greitai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!