- Reklama -
Nuotr. iš lrp.lt
Nuotr. iš lrp.lt

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį, 11.00 val., susitiks su Socialinės apsaugos ir darbo, Teisingumo ministerijų atstovais, vaikų teisių ekspertais ir aptars, kaip pasiruošta įgyvendinti vaikų saugumui svarbius sprendimus ir įstatymus.

Pasitarime dalyvaus socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, viceministrė Vilma Augienė, teisingumo ministrė Milda Vainiutė, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Žydronė Žukauskaitė-Kasparienė, vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus vyriausioji patarėja Eivilė Žemaitytė.

Pasak šalies vadovės, per pastaruosius metus vaikų saugumui ir jų gerovei užtikrinti priimti teisiniai instrumentai, įgalinantys esminius pokyčius šioje srityje, tačiau sprendimų įgyvendinimas nuolat stringa, o nesiliaujantys smurto atvejai prieš vaikus reikalauja imtis neatidėliotinų veiksmų situacijai keisti. Priimti įstatymai bus beverčiai, jei jų įgyvendinimo mechanizmas neveiks.

Per pastaruosius metus Prezidentės iniciatyva priimta daug svarbių įstatymų, skirtų vaikų saugumui ir jų teisėms Lietuvoje užtikrinti: uždraustas smurtas prieš vaikus, apribotas mažiausių vaikų patekimas į globos įstaigas, reglamentuota budinčių globotojų veikla, palengvintos sąlygos įvaikinti, įvestos priemonės kovai su smurtu ir patyčiomis mokyklose, privalomas psichologų dalyvavimas nukentėjusių ar liudijančių vaikų apklausose, vaiko teisių skyrių šalyje centralizavimas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!