- Reklama -
Sigitas Martinavičius. asm. albumo nuotr.
Sigitas Martinavičius. asm. albumo nuotr.

Atleiskite už tokį išsireiškimą, bet kitaip pakomentuoti tokį Naglio Puteikio pareiškimą neradau žodžių. Sėdi Seime n kadencijų ir tyčiojasi iš visuomenės.

Seimo narys Naglis Puteikis paskelbė, kodėl tokios didelės sviesto kainos prekybos centruose.

“Ar žinote kokia prekybos tinklų marža – t.y. koks kainos skirtumas tarp jų pirktos prekės ir parduodamos? Pateiksiu jums tik keletą pavyzdžių.

Sviestas: „Maxima“ – apie 42 %, „IKI“- apie 42%, „Rimi“ – apie 40 %; varškė (priklauso nuo riebumo) – „Maxima“- apie 34-45 %, „IKI“- apie 36-45%, „Rimi“ – apie 37-47 %… Ne 5%, galų gale ne 10%, o nuo trečdalio iki pusės kainos pasiima prekybininkas – ne žemdirbys ar perdirbėjas”, – savo tinklaraštyje paskelbė parlamentaras.

Jo nuomone, tai – amoralu, ir prekybos tinklų tokių pelnų siekis turėtų būti netoleruojamas.

Šioje situacijoje, N. Puteikio nuomone, valstybė – konkurencijos tarnyba – nusikalstamai nuolaidžiauja. “Ji nepastebi to, kas labai panašu į kartelinį susitarimą. Ką reiškia ir kam reikalinga prekybos įmonių asociacija ? Aiškinti mums, kaip sunkai verčiasi supermarketai ir/ar derinti po stalu kainas?” – klausia Seimo narys.

“Ką daryti? Pirma – išvaikyti visą konkurencijos tarnybą ir sukurti realiai veikiančią, kovojančią prieš monopolijas. Kreipiuosi į Jus, Prezidente Dalia Grybauskaite, Ministre Pirmininke Sauliau Skverneli! Konkurencijos tarnyba atskaitinga jums!”, – parašė politikas.

Antra, anot jo, reikia įvesti supermarketų mokestį, kaip tai padarė Lenkija (tik ne progresinį – tam prieštarauja EK), o surinktas lėšas investuoti į smulkaus verslo vystymą šalia supermarketų.

“Žinau, kad Išgirsime daug pasiteisinimų, o gal ir grasinimų. Netikėkime melu ir neišsigąskime. Reikalaukime iš valdžios veikimo, o ne patyčių”, – siūlo N.Puteikis.

Naglis Puteikis yra melagis. Šiandien parduotuvėse yra 200 g sviesto, kurio kaina lentynoje 1,11 euro. Pieno, kurio kaina 0,43 eurai. Tai galiu atsakingai pareikšti, kad šie produktai parduodami praktiškai be antkainio ir yra gerokai pigesni nei 2014 m., kai buvo dar litas. Dauguma pieno produktų parduotuvės parduoda su 30% antkainiu. Konkurencija tokia didelė, kad daugumai produktų daromos didžiulės po 20% akcijos. Parduotuvės dirba, kad jų galutinis pelningumas yra 2-3% pasidengus kaštus.

Vilniaus darželiai gauna maisto produktus brangiau nei Maximoje. Prašiau visų Seimo narių, tame tarpe ir Naglio Puteikio, sustabdyti šį korupcijos židinį, tai visiems dzin.

Gal Seimo narys gali atsistatydinti iš Seimo, nes kalba beprotiškas kalbas, ir atsidaryti parduotuvę, dirbdamas su 10 % antkainiu? Visiškas elementarios ekonomikos neišmanymas ir visuomenės kvailinimas. Kaip jis po tokių pareiškimų gali būti įregistruotas Prezidento rinkimuose?  Žmogų gydyti reikia, o ne Prezidentu rinkti.

Sigitas Martinavičius

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!