- Reklama -

Prezidentė D.Grybauskaitė priėmė JAV kongremenus (president.lt nuotr.)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Lietuvoje viešinčią Jungtinių Amerikos Valstijų Kongreso delegaciją, vadovaujamą senatorių John McCain ir Joseph Lieberman. Tokia aukšto rango ir gausi JAV Senato ir Atstovų rūmų delegacija, lydima įtakingų JAV žiniasklaidos atstovų bei politikos analitikų, Lietuvoje lankėsi pirmą kartą.

„Jungtinės Amerikos Valstijos yra pagrindinė Lietuvos sąjungininkė ir strateginė partnerė NATO. JAV parama buvo reikšmingas veiksnys NATO strateginėje koncepcijoje įtvirtinant kolektyvinės gynybos principus. Partnerystė saugumo klausimais, glaudus dialogas aktualiais užsienio politikos klausimais, dvišalių ekonominių ryšių stiprinimas yra svarbi mūsų užsienio politikos kryptis vykdant euroatlantinį bendradarbiavimą”, – kalbėjo šalies vadovė.

Susitikime taip pat aptartas Lietuvos pirmininkavimas Demokratijų bendrijai ir ESBO. JAV Kongreso nariai domėjosi, kaip Prezidentė vertina po 2010 m. gruodžio 19 d. įvykusių rinkimų Baltarusijoje susiklosčiusią situaciją.

Pasak šalies vadovės, Lietuva remia ES sankcijas, kuriomis apribojamas įvažiavimas į Europos Sąjungą tikslinei grupei Baltarusijos valdžios atstovų ir su jais susijusių pareigūnų, tačiau netaikomos ekonominės sankcijos.

„Atvira Europos Sąjungos politika Baltarusijos žmonių atžvilgiu, galimybė šios šalies piliečiams laisvai judėti Šengeno erdvės pasienio ruože, supaprastinta vizų išdavimo tvarka – geriausias būdas parodyti demokratinės sistemos ir gyvenimo laisvoje visuomenėje privalumus, jų teikiamas galimybes”, – sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Aptariant naująją JAV ir Rusijos „Start” sutartį dėl branduolinės ginkluotės sumažinimo, Lietuvos vadovė pabrėžė, jog tai svarbus susitarimas, kuris simbolizuoja atsakinga partnerystę, didina skaidrumą ir skatina tarptautinį pasitikėjimą.

JAV Kongreso atstovai labai gerai įvertino Lietuvos dalyvavimą tarptautinėje misijoje Afganistane.

Prezidentės spaudos tarnybos inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!