- Reklama -

Kiekvienas, susidūręs su sodo ir daržo priežiūrą, gali patvirtinti, kad sodininkystei ir daržininkystei reikia tam tikrų įrankių. Jeigu esate naujokas, gali būti nelengva iškart nuspręsti, kuriuos prietaisus įsigyti – juk žinios ateina su patirtimi ir praktika.

Be to, įrankių būna pačių įvairiausių, nuo itin paprastų (pavyzdžiui, skirtų sodinimui) iki sudėtingų varomų kuru (pavyzdžiui, žoliapjovės ir grandininiai pjūklai). Pirmoji kategorija dažniau naudojama daržininkystėje, o antroji – sodo priežiūroje. Norėdami jums padėti, mes pateikiame dažniausiai įsigyjamų ir naudojamų sodininkystės ir daržininkystės įrankių sąrašą:

  • Daržininkystėje naudojami įrankiai, skirti sodinimui ir laistymui, tokie kaip kauptukai, kastuvai, daržo pirštinės, rankinė mentelės, karučiai, purkštuvai, laistytuvai, laistymo žarnos. Taip pat dažnai įsigyjamos trąšos, juodžemis ir sėklos;
  • Sodininkystė apima ne tik daržininkystę, bet ir vejos, vaismedžių priežiūrą. Todėl dažnai įsigyjami įrankiai yra žoliapjovės, įvairūs pjūklai, purkštuvai, vejos laistymo įrangos, grėbliai, pūstuvai, gyvatvorių žirklės.

Tai yra pagrindinė sodo ir daržo priežiūros įranga, kuri padės jums turėti išpuoselėtą sodą ir derlių nešantį daržą. Deja, jų priežiūra nėra lengva, todėl rinkoje siūloma naujausios kartos akumuliatorinė technika, palengvinantį visą procesą.

Lengvesnei sodo priežiūrai – akumuliatorinė technika

Jeigu daržininkystei skirti įrankiai dažniausiai yra nedideli ir naudojami rankiniu būdu, tai sodininkystės įranga gali būti kur kas sudėtingesnė, pavyzdžiui, kuru varomos žoliapjovės arba pjūklai. Ši sodininkystės įranga naudoja benziną arba elektrą, todėl yra triukšminga, ne itin mobili (elektrinės žoliapjovės) ir teršia orą (benzininė įranga).

Tokioms problemoms spręsti yra puiki alternatyva – akumuliatorinė sodo technika. Akumuliatoriniai įrenginiai turi elektra įkraunamus akumuliatorius, o patys yra mobilūs, netriukšmingi ir netaršūs. Dėl šių savybių, akumuliatorinė technika pelnė dideles naudotojų simpatijas visame pasaulyje.

Tiesa, akumuliatorinės būna ne tik žoliapjovės, kurių dėka galime džiaugtis nupjauta veja,  – populiarus pasirinkimas yra ir akumuliatoriniai pjūklai, trimeriai, purkštuvai, pūstuvai, gyvatvorių žirklės. Pavyzdžiui, akumuliatorinis purkštuvas padės be vargo apsaugoti vaismedžius ir augalus nuo parazitų bei ligų ir džiaugtis gausiu vaisių ir uogų derliumi. Akumuliatorinė sodo ir daržo technika yra išmanus pasirinkimas kiekvienam!

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!