- Reklama -

Dauguma žmonių susiduria su būsto pardavimu. Vieni nori parduoti savo gyvenamuosius namus arba butus, dar kiti – nekilnojamąjį turtą, į kurį investavo (ypač, kai jo vertė išaugo).

Tai nėra taip lengva, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – jums reikia tam tikrų žinių, atlikti tam tikrus veiksmus. Jeigu parduodate savo būstą, nesvarbu, ar tai namas, ar butas, ar įvairios patalpos, turite pasirūpinti, kad viskas vyktų kuo sklandžiau.

Mes paruošėme būsto pardavimo vadovą, kuris padės jums greičiau ir sklandžiau parduoti savo nekilnojamąjį turtą.

Ką reikia žinoti ir atlikti norint parduoti būstą?

Ar ketinate parduoti savo gyvenamąjį būstą? O gal jūsų nekilnojamojo turto, į kurį investavote, vertė šoktelėjo aukštyn ir atėjo metas jį parduoti? Bet kuriuo atveju įsitikinkite, kad atlikote šiuos veiksmus – tai ne tik padės greičiau parduoti, bet ir užtikrins proceso sklandumą.

Žinoma, nekilnojamojo turto pardavime yra aspektų, kuriu kontroliuoti negalite (pavyzdžiui, būsto lokacija, rinkos kainos ir paklausa), bet visada verta pasirūpinti tuo, ką galite valdyti. Sėkmingam būsto pardavimui patariame:

  • Pasisamdyti nekilnojamojo turto brokerį. Kvalifikuotas (turintis patirties, įgūdžių ir daug sėkmingų pardavimų) nekilnojamojo turto brokeris padės jūsų būstą parduoti greičiau ir sklandžiau. Jis pasirūpins, kad gautumėte geriausią rinkos kainą, aprodys pirkėjams  jūsų namus už jus ir atliks kitus reikiamus veiksmus. Kai kurie žmonės renkasi nesamdyti brokerio – savo nekilnojamąjį turtą pardavinėja patys. Žinoma, šiuo atveju galima sutaupyti nemažą sumą pinigų, tačiau jums viskuo (būsto nuotraukomis, kėlimu į reikiamus internetinius portalus, derybomis) turėsite rūpintis patys. Nekilnojamojo turto brokeris gali būti ir patikimumo garantas – dalis žmonių mieliau perka nuosavybę per tarpininką;
  • Nustatyti protingą kainą. Tam, kad nustatytumėte tinkamą kainą, reikia išanalizuoti rinką – paklausą, pasiūlą, įvertinti būstą. Jei nustatysite per didelę kainą, jums gali nepavykti parduoti, bet nustatę per mažą kainą taip pat patirsite nuostolių – gausite mažesnę sumą nei reali būsto vertė;
  • Pasirūpinti reikiamais dokumentais. Norint parduoti nekilnojamą turtą, reikia pasirūpinti tam tikrais dokumentais, pavyzdžiui, būsto byla ar jo vertinimas. Todėl parduodant namą arba butą, jums tikrai pravers Marleksa būsto vertinimas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!