- Reklama -

Humoreska

Jonas Balvočius 

Nuvilnijo sostinėje Šeimų sąjūdžio mitingas. Dalyvių apie tūkstantį, o angelų sargų virš 15 tūkstančių. Nebuvo nei kriaušių, nei bananų, nei ašarinių dujų pakalnės. Visiškai nieko… Girdėjosi tik angelų sparnų šiugždėjimas. Jausmas toks, lyg būtum gyvas patekęs į konservatorių sukurptą rojų.

Kad augintiniai nuleistų garą, Bilotaitė jiems organizavo pratybas Kušplaukių kaimo ūkininko Cukraus Batvininsko runkelių laukuose. Vandens bei dujų kombainai iškart įklimpo molingame dirvožemyje. Tad runkelius teko rauti rankomis. Darbas alinantis. Tai ne vatniką, aptručytą ašarinėmis dujomis, suėmus už pakarpos tampyti Vilniaus grindiniu. Ir Žydrūnui Savickui būtų gera treniruotė.

Jaunieji Lietuvos mokslo genijai, tupėdami ant vištidės laktos, negalėdami nei giedoti, nei kiaušinių dėti, mąstydami apie popandeminio pasaulio tragizmą išmąstė, kad cukrinių runkelių šaknys skverbiasi gilyn iki pat naftos telkinių. Taigi, runkeliai siurbia naftą ir iš jos gamina cukrų. Štai kodėl cukrus toks kenksmingas!

Suvargo, suplušo augintiniai runkelius raudami. Kai kurie, aukštesnio rango puolė kandžioti net pačią ministrę. Toks netikėtas pratybų finalas…

Šimašius Vilniuje žolės nepjovė todėl, kad raitosios policijos žirgai turėtų ką rupšnoti. Ir jei žiemą nebus valomos apsnigtos gatvės, dairykitės patruliuojančių uniformuotų pingvinų.

Ir dar pabaigai… Ką tik gavau britų žvalgybos pranešimą: Lietuvoje baigėsi bulviakasis ir prasideda padangų keitimo vajus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!