- Reklama -

NATO karių buvimas Afganistane kelia vis daugiau klausimų

Užsienio žiniasklaidos pranešimai apie tai, ką veikia NATO kariai Afganistane, skiriasi nuo Lietuvoje pateikiamos oficialios informacijos. Užsienio žiniasklaidoje atskleidžiama NATO karių savivalė – vaikų žudymas.

Gegužės 5 d. „NATO lėktuvai Rytų Afganistane bombardavo mečetę. Zurmato ploto Paktia provincijoje Rytų Afganistane policijos viršininkas Muhammad HashimTutahul kalbėdamas su žurnalistais sakė, kad NATO pajėgos trečiadienį bombardavo rajone mečetę, todėl 8 žmonės žuvo, dar keturi, įskaitant dvi moteris ir vaiką, buvo sužeisti.“

Gegužės 12 d. „Verždamiesi į namą, amerikiečiai susprogdino 12-metę mergaitę. Sarchrod gyventojai pranešė, kad NATO „harbiai“ per reidą susprogdino 12-metę mergaitę.

Namų šeimininkas Nek Muhamad papasakojo, kad pirmą valandą nakties NATO „harbiai“ įsiveržė į jo namus ir pradėjo paiešką.

„Mano 12-metė mergaitė išsigando įsibrovėlių ir pradėjo bėgti į kitą kambarį pasislėpti. Tuo momentu užsienio kariai metė į ją granatą. Ji mirė vietoje“, – sakė Nek Muhamad.

Jis pranešė, kad jo namuose taip pat gyvena Karzajaus pareigūnas Šukrula, kuris reido metu taip pat buvo nužudytas.

„Kai aš parodžiau dokumentus, kad tai yra mano giminaitis pareigūnas, jie atsiprašė už įvykusią klaidą“, – Nek Muhamadą cituoja leidiniai „Pažvak“ ir „Azanjuz“.

Nek Muhamado kaimynas taip pat papasakojo, kad per reidą kariai įsiveržė ir į jo namus ir čia susprogdino kelias granatas.

Vietiniai Karzajaus pareigūnai apie šiuos incidentus komentuoti atsisakė“.

Gegužės 17 d. „Sekmadienį NATO kariai užmušė eilinį vaiką. Kunaro provincijoje atakos metu NATO kariai užmušė 10-metę mergaitę, dar 4 vaikai buvo sužeisti. Tai jau trečias per savaitę nužudytas vaikas šioje provincijoje. Tuo tarpu „kafiriečiai“ pranešė, kad nužudė „ginkluotą ir pavojingą smogiką“.

Fazlu Plach Vachidi, Kunaro provincijos gubernatorius, pranešė, kad grupė mergaičių netoli kaimo rinko malkas, kai jas apšaudė NATO kariai. Viena mergaitė mirė, dar keturios buvo sužeistos“.

Parengta pagal užsienio spaudą

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!