- Reklama -

Ar nekantraujate gauti naujus dantų implantus? Dantų implantai ne tik pagerina jūsų šypseną ir padidina pasitikėjimą savimi, bet ir atkuria kramtymo galimybes. Naudodami implantus galėsite mėgautis maistu ir toliau gyventi norimą gyvenimo būdą. 

Tačiau, norėdami išsaugoti nuostabią šypseną ir pasinaudoti implantų teikiamais privalumais, turėtumėte nustatyti gerą dantų gydymo režimą, kad galėtumėte tinkamai rūpintis savo implantais. 

Aptarsime keletą svarbiausių dantų implantų priežiūros žingsnių:

1. Naudokite šepetėlį su minkštais šereliais

Pirmas dalykas, kurį turėtumėte padaryti po dantų implantacijos operacijos, yra pakeisti senąjį dantų šepetėlį. Investuokite į šepetėlį minkštais nailono šereliais, nes jie yra švelnūs dantų protezams. 

Šepetėliai kietais šereliais gali subraižyti implantų paviršių, todėl odontologai jų nerekomenduoja. Taip pat galite naudoti tokias priemones, kaip “Proxabrush”, išvaizdus valymo priedas, kad išvalytumėte sunkiai pasiekiamas vietas. Taip pat būtina dukart per dieną valyti dantis šepetėliu ir dantų siūlu.

2. Dažnai naudokite dantų siūlą

Dauguma suaugusių amerikiečių nepakankamai naudoja dantų siūlą. Nepakankamas dantų siūlų naudojimas gali sukelti problemų tiek dantims, tiek implantams. Taip yra todėl, kad maisto dalelės linkusios nusėsti aplink jūsų implantus. Kadangi sunku pasiekti kiekvieną burnos vietą, kaupiasi bakterijos, todėl susidaro apnašos. 

3. Venkite naudoti produktus su šiurkščiais ingredientais

Turėtumėte vengti produktų, kurie yra šiurkštūs jūsų implantams. Pavyzdžiui, kai kurių dantų pastų ir burnos skalavimo skysčių sudėtyje yra abrazyvinių cheminių medžiagų, kurios gali pakenkti jūsų dirbtiniams dantims. Abrazyvūs produktai gali sukelti skausmą ir diskomfortą. Todėl pravartu investuoti į odontologų patvirtintus produktus ir vengti bet kokių intensyvaus skonio produktų.

4. Venkite rūkymo ir alkoholio

Rūkymas ir alkoholio vartojimas ne tik sukelia sveikatos problemų, bet ir gali pakenkti jūsų implantams. Jūsų dantų implantai gali visiškai užgyti maždaug po 6 mėnesių. Rūkymas ar alkoholio vartojimas gijimo proceso metu gali pakenkti implantams. 

Taigi turėtumėte nerūkyti ir negerti, kol sritys visiškai užgis. Geresnių rezultatų pasieksite, jei visiškai atsisakysite šių žalingų įpročių.

5. Nevalgykite lipnaus ar kieto maisto

Lipnus ar kietas maistas kenkia implantams. Drėgnas maistas yra linkęs prilipti prie dantų ir sukelti dantų problemų. Kietas maistas gali įtrūkti ir suskaldyti jūsų implantus. Dėl to gali tekti taisyti implantus ir galiausiai išleisti dar daugiau pinigų.

6. Niekada nepraleiskite vizitų pas odontologą

Nors implantais galite išspręsti daugelį dantų problemų, vis tiek turite lankytis pas savo odontologą dėl kitų burnos higienos klausimų. Reguliarūs patikrinimai ir giluminiai valymai yra būtini, kad jūsų likę dantys, dantenos ir implantai išliktų geros būklės. 

Pasistenkite suplanuoti vizitą pas odontologą du kartus per metus. 

Paruošta pagal https://www.dantugydytojas.lt/paslaugos/dantu-implantacija/

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!