Daiktai, kuriuos privalu turėti transporto priemonėje

0
502
- Reklama -

Norite, kad net ir pačios ilgiausios kelionės su transporto priemone būtų saugios ir leistų Jums būti ramu, kad esate pasiruošęs bet kokioms galimoms situacijoms? Tokiu atveju šis straipsnis yra kaip tik Jums. Jame pateiksime daiktų sąrašą, kuris padės tinkamai susikomplektuoti įrangą mašinoje. Žinoma, ne tik lengvojoje, tačiau ir didesnėse transporto priemonėse.

KET nurodo, kad Jūsų transporto priemonėje privalo būti:

  • Pirmosios pagalbos rinkinys automobiliui. Nuo 2022-ųjų metų pakito sudėtis, tad būtinai reikia įsigyti naujus, kurie yra tinkamai sukomplektuoti. Svarbus pakeitimas, kad nuo šiol pirmosios pagalbos rinkiniuose turi būti turniketas į automobilį. Jis padeda sustabdyti kraujavimą nelaimės metu. Žinoma, niekas negalvoja, kad jiems kelionių metu nutiks nelaimės, tačiau kartais viskas yra ne taip, kaip mes tikimės. Galiausiai, tinkamas rinkinys turi būti komponuojamas ne dėl įstatymų, tačiau dėl mūsų pačių ramybės ir greitos reakcijos, kai nutinka nelaimės.
  • Gesintuvas yra dar vienas daiktas, kuris turi būti pagal KET reikalavimus. Daugelis juos turi, tačiau nežino – ar jie dar galioja. Apskritai daugelis žmonių nustemba sužinoję, kad gesintuvai turi galiojimo laiko tarpą. Tikrai turi. Svarbu juos įsigyti patikimose prekybos vietose, kur jie, žinoma, yra sertifikuoti. Tik tokiu atveju veiks tinkamai.
  • Gal ir smulkmena, tačiau avarinis sustojimo ženklas – labai svarbus. Jį įpareigoja turėti KET. Reikalingas tuomet, kai mašina sugenda arba dėl kitų priežasčių sustojate šalikelėje. Tai yra priemonė, kuri jus padaro kur kas matomesniu kitiems kelių eismo dalyviams. Būtinas – ne tik tuomet, kai sugedote už miesto ribos, tačiau ir kai esate sustojęs mieste.
  • Galiausiai, reikalinga ir apsauginė liemenė. Ji yra su atšvaitais, tad padeda Jums būti kur kas matomesniu kelyje, jeigu išlipote iš transporto priemonės. Tai yra saugumas numeris 1 ne tik Jums, tačiau ir kitiems kelių eismo dalyviams.

Daiktai, kuriuos verta turėti transporto priemonėje:

  • Tempimo lynas reikalingas retai, tačiau kai jo reikia – jis galėti padėti tiek artimam, tiek visiškai nepažįstamam žmogui kur kas greičiau susitvarkyti su problema. Svarbiausia, žinoma, geros kokybės, kuris yra sertifikuotas ir tuo pačiu galės išlaikyti tempiama transporto priemonę saugiai.
  • Taip pat siūlome pasirūpinti pačiais svarbiausiais įrankiais, kurie gali padėti greitas ir paprastas problemas, kurios kyla kelionės metu. Tai yra įrankiai, kurie skirti padangos keitimui ir panašiai. Ne visada moka jais naudotis, tačiau geriau turėti nei neturėti. Galbūt  aplinkiniai, kurie važiuoja pro jus, padės, jeigu tik galės.
  • Gal ir smulkmena, tačiau siūlome taip pat turėti prožektorių, kuris nakties metu gali padėti jums atvėrus auto kapotą matyti – kokios yra problemos.
  • Žinoma, taip pat visada siūlome įsigyti laidus mašinos pakrovimui, tiksliau, akumuliatoriaus. Žnyplės žiemos metu yra svarbiausias pirkinys tiems, kurie turi mašinas. Esame tikri, kad ir Jums jos gali padėti kilusias problemas, kad ir kokios yra, sutvarkyti kur kas greičiau.

Visa tai gali atrodyti kaip smulkmenos, tačiau jus jos ir yra esminės, kai norisi, kad kelionės būtų saugios ir ramios.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!