- Reklama -

Visos politinės partijos Teisingumo ministerijai privalo pateikti savo narių sąrašus iki spalio 1 dienos. Šiuo metu savo narių sąrašus pateikė 16 partijų, 8 partijos dar savo pareigos neatliko.  

Partijoje turi būti mažiausiai 2000 narių. Politinės partijos pateikto sąrašo duomenys automatiniu būdu – per Politinių partijų narių sąrašų informacinę sistemą sutikrinami su kitų partijų narių sąrašais bei Gyventojų registro ir Neveiksnių ir ribotai veiksnių asmenų registro duomenimis. Tikrinama, ar partijų nariai yra pilnamečiai, ar jų duomenys nesikartoja kitų partijų sąrašuose. 

Šiuo metu Teisingumo ministerijai savo narių sąrašus jau pateikė: Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, Laisvės partija, Liberalų sąjūdis, Lietuvos regionų partija, Darbo partija, Krikščionių sąjunga, Nacionalinis susivienijimas, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos žaliųjų partija, politinė partija „Lietuvos sąrašas“ ir kitos. 

Teisingumo ministerija iki spalio 10 d. informuos Vyriausiąją rinkimų komisiją, kurios partijos yra pateikusios savo narių sąrašus.

Dabar Lietuvoje yra registruotos 27 partijos, iš jų veikiančios – 24, kitos partijos yra likviduojamos arba joms pradėta likvidavimo procedūra. 

Teisingumo ministerijos duomenimis, šių metų kovo 1 d. partijoms priklausė apie 102 tūkst. asmenų. 

Politinių partijų narių sąrašų informacinės sistemos vartotojų patogumui buvo sukurtas papildomas įrankis, kuriuo naudodamiesi politinių partijų vadovai ar jų įgalioti asmenys gali paprasčiau prisijungti prie informacinės sistemos ir pateikti sąrašus Teisingumo ministerijai, nuorodą  rasite čia (Galimybė tvarkyti sąrašus).

Informacija apie politinių partijų narių skaičių skelbiama Teisingumo ministerijos interneto svetainėje (Pasitikrinti, ar priklausote politinei partijai galite čia). 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!