- Reklama -

Už tai, kad būtų pritarta energetikos ministro Dainiaus Kreivio atsakymams į Seimo opozicijos surengtos interpeliacijos klausimus balsavus 71 parlamentarui, prieš 54 ir susilaikius 5, interpeliacijos procedūra D. Kreiviui baigta.

Interpeliacijos procedūrą dėl aukštų elektros energijos kainų, „Perlas Energija“ veiklos nutraukimo ir kt., buvo inicijavę 62 Seimo opozicijos nariai. Jie D. Kreiviui buvo pateikę 23 klausimus.

Pasak D. Kreivio, didžiausios įtakos išaugusioms elektros kainoms turėjo dėl Rusijos energetinio karo prieš Europą dešimt kartų išaugusi gamtinių dujų kaina. Taip pat tokias kainas lėmė rekordiškai sausa vasara Skandinavijoje, tris kartus padidėję CO2 taršos mokesčiai, dėl klimatinių sąlygų ir planinių remonto darbų apriboti jungčių pralaidumai bei situacija didžiųjų Europos Sąjungos valstybių elektros rinkose.

Atsakymas Seime į klausimus, D. Kreivys pažymėjo, jog  svarbi aplinkybė, lemianti aukštas energijos kainas Lietuvoje, yra ir stipriai sumažėję elektros energijos gamybos pajėgumai.

„Po Ignalinos atominės elektrinės uždarymo 2010 metais Lietuva staiga atsidūrė giliame elektros gamybos deficite ir pasigamina tik apie trečdalį suvartojamos energijos“, – aiškino ministras.

- Reklama -

1 KOMENTARAS

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!