- Reklama -
Legendinio pankroko tėvo Nėriaus Pečiūros dokumentinio muzikinio filmo "Lietuva - tai jėga" premjera nacionalinėje M.Mažvydo bibliotekoje. KK nuotr.
Legendinio pankroko tėvo Nėriaus Pečiūros dokumentinio muzikinio filmo “Lietuva – tai jėga” premjera nacionalinėje M.Mažvydo bibliotekoje. KK nuotr.

Nacionalinėje M.Mažvydo bibliotekoje – ažiotažas: čia vasario 2 d. įvyko pankroko tėvu vadinamo legendinio Nėriaus Pečiūros, pravarde „Atsuktuvas“, dokumentinio – muzikinio filmo „Lietuva – tai jėga!“ premjera.

Pečiūros filmas 20180202(3)
„Tai dokumentinis filmas apie tai, kaip maždaug nuo 1983 metų iki 1992 metų gyveno Lietuvos undergroundinis jaunimas ir roko muzikantai. Jų akimis pasakojama tų laikų istorija, politiniai ir kultūriniai įvykiai.
Filmas yra ne tik dokumentinis, bet ir muzikinis – jame yra nemažai dainų. Daugiausia tai yra antisovietinis rokas – tos dainos, kurios buvo inspiruotos politinių įvykių ir galbūt netgi atvirkščiai.
Pagrindinis filmo herojus yra Vikintas Darius Šimanskas, „Varveklis“. Jam 1983 metais buvo šešiolika metų, o lemtingą 1991 metų sausį – dvidešimt treji metai.
Sausio 12 dieną pankroko grupės “Genocidas Raudonajam Interventui” vokalistas Varveklis (Vikintas Darius Šimanskas) atsidūrė Gedimino pilyje. Čia jis kartu su kitais savanoriais saugojo Trispalvę, Lietuvos nepriklausomybės simbolį.
Jis jau seniai gyvena Londone. Ir kai praėjusių metų vasarą jam buvo pranešta, kad bus kuriamas filmas apie jį – jis nuoširdžiai paprastai pasakė: „Esu nevertas”.
Tad dabar siūlau pasižiūrėti filmą ir po to pamąstyti – nevertas ar vertas“, – prieš filmo premjerą sausakimšoje M.Mažvydo bibliotekos salėje sakė Nėrius Pečiūra.

Peciura filmas 20180202(6)

Šiame dokumentiniame – muzikiniame filme atsispindinti mūsų istorija nuo 1983-tųjų iki 1992 ųjų – tai kova už teisę būti savimi ir itin rizikinga politika. Istoriniai mitingai, roko festivaliai, antisovietinės dainos ir KGB persekiojimas. Lemtingi Sąjūdžio laikai roko muzikantų akimis.
Dokumentinis muzikinis filmas “Lietuva – tai jėga” – daugiau nei valanda svaiginančio laisvės troškimo!

N.Pečiūros filmas 20180202(2)

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!