- Reklama -

Gipso kartono plokštės yra populiarus pasirinkimas įrengiant ar renovuojant patalpas dėl savo greičio ir gana paprasto montavimo. Iš gipso kartono plokščių galima suformuoti pertvaras, sienas, lubas. Svarbu, kad šie darbai būtų atlikti kokybiškai ir patikimai. Tad geriausia kreiptis į šios srities profesionalus.

Gipso kartono plokštės yra pagamintos iš gipso sluoksnio, kuris yra „įspraustas“ tarp dviejų sluoksnių didelio atsparumo perdirbto popieriaus. Šis procesas pirmą kartą buvo išrastas 1894 m. ir buvo naudojamas veltinis popierius. Palyginti su šlapio, kalkių pagrindo tinko sluoksniais, naudojant gipso kartono plokštę buvo greičiau ir lengviau montuoti. Gipskartonio plokštės taip pat suteikė lygų paviršių, puikiai tinkantį dažymui ir puikią izoliaciją. Kadangi gipso šerdies sluoksnis jau buvo išdžiūvęs, gipso kartonas gavo kitą pavadinimą: gipso kartonas.

Kam naudojamas gipso kartonas?

Statant gyvenamuosius namus ir lengvus karkasinius komercinius statinius, gipso kartono plokštės tvirtinamos prie smeigių, kad būtų sukurtos sienos, bet taip pat gali būti tvirtinamos prie mūrinių sienų, įskaitant plytas. Jis taip pat naudojamas kaip lubų pamušalas ir kuriant architektūrinio dizaino ypatybes, tokias kaip arkos, karnizai ir lenktos sienos. Komerciniuose pastatuose gipso kartono plokštės gali būti naudojamos statant kolonas, skirtas paslėpti plienines sijas ir padengti mūrines sienas virš lubų.

Gipso plokštės pasižymi šiomis savybėmis:

Atsparios drėgmei ir pelėsiui. Drėgnos zonos gipso kartono plokštės yra padengtos specialia danga, apsaugančia nuo pelėsių ir drėgmės susidarymo, o šerdyje yra sudedamųjų dalių, kurios sumažina drėgmės sugėrimą, todėl puikiai tinka vonios kambariui ir virtuvėms.

Ugniai atsparios. Nedegi gipso kartono sienos šerdis stabdo karščio ir ugnies plitimą, nes kaitinant išsiskiria chemiškai surištas vanduo (procesas panašus į garavimą). Gipso kartono plokštės pasižymi mažu dūmų tankiu ir mažu liepsnos plitimo indeksu, ji tarnauja kaip šilumą izoliuojantis barjeras. Ugniai atsparios gipso plokštės būna storesnės ir gaminamos su specialiais priedais.

Garso izoliacija. Kai kurių tipų gipso plokštė sumažina garso pralaidumą dėl gipso šerdies ir storio. Specialiai pagamintose gipso plokštėse naudojama didesnio tankio šerdis, kad būtų dar labiau sumažintas garso pralaidumas, palyginti su įprastomis gipso plokštėmis.

Greitai montuojamos. Gipso kartonas yra lengvas, todėl greitai ir lengvai montuojamas. Palyginti su kietuoju tinku, kurio montavimo darbai trunka daug ilgiau ir netinka esant šlapiai aplinkai, gipso kartonas yra daug universalesnis, tinkamas net ir šlapioms sąlygoms. Be to, naudojant gipso kartoną, išsaugoma švaresnė darbo aplinka.

Taupumas. Sudedamosios dalys, sudarančios gipso kartono plokštę – perdirbtas popierius, gipsas, tam tikri priedai ir vanduo – yra plačiai prieinami, o gipso kartono gamybos procesas yra paprastas. Dėl to bendra gipso kartono gaminių kaina yra mažesnė nei daugumos kitų sienų apdailos variantų. Be to, kadangi jis yra patvarus, jo priežiūra yra lengva ir nebrangi. Gipso plokštės taip pat pasižymi puikiomis izoliacinėmis savybėmis ir gali pagerinti pastato energijos vartojimo efektyvumą.

Universalumas. Gipso kartono plokštės yra įprastas gyvenamojo būsto elementas, tačiau tinka įvairioms kitoms komercinėms aplinkoms, pavyzdžiui, biurams ir sandėliams. Tai vienas universaliausių statybinių gaminių.

Tvarumas. Gipskartonio naudojimas gali sumažinti statybos projekto paliekamą anglies pėdsaką. Kadangi gipso kartonas yra toks lengvas, jis sumažina transportavimo išlaidas. Pagrindinis komponentas, gipsas, yra gamtoje esantis mineralas. Pamušalas taip pat gaminamas iš laikraščių ir kartono atliekų, o gipso kartonas yra perdirbamas.

Turbūt visiems aktualiausias klausimas yra, kiek kainuoja gipso kartono montavimo darbai? Tai priklauso nuo individualių kiekvieno užsakovo poreikių. Kainą lemia tai, kiek gipso kartono plokščių reikia sumontuoti, kokios konkrečios plokštės pasirenkamos, kaip greitai reikia atlikti darbus ir pan.

https://www.apdailosabc.lt/

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!