- Reklama -
Ssergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) šalyje ir toliau mažėja. Nuotr. iš sxc.hu
Ssergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) šalyje ir toliau mažėja. Nuotr. iš sxc.hu

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) duomenimis, sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) šalyje ir toliau mažėja.
13-ąją šių metų savaitę (2018 m. kovo 26 d. – balandžio 1 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 78,2 atv./10 tūkst. gyventojų. 2017 m. tuo pačiu metu sergančiųjų buvo dar mažiau – 58,2 atv./10 tūkst. gyventojų.
Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 13-ąją savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje, didžiausias – Alytaus administracinėje teritorijoje.
Šių metų 13-ąją savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyti 49 asmenys. Iš jų – 4 vaikai iki 2 metų, 17 asmenų – 2-17 metų, likusieji – suaugusieji. Hospitalizuota viena nėščioji. Keturi asmenys buvo paguldyti į intensyviosios terapijos skyrių. Daugiausia hospitalizuotų asmenų buvo Klaipėdos ir Vilniaus apskrityse. 2017-2018 m. gripo sezonu registruota 14 mirties atvejų.

Praėjusią savaitę gripo epidemija vis dar buvo paskelbta septyniose savivaldybėse: Kauno, Alytaus, Klaipėdos miesto savivaldybėse ir Šilutės, Marijampolės, Mažeikių, Kretingos rajono savivaldybėse. Šiuo metu gripo epidemija nėra atšaukta tik Kauno miesto savivaldybėje.

Gripas lentele

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!