- Reklama -

Šiandien yra daug būdų, kaip pagerinti pasėlių derlių ir jį efektyviai padidinti. Vienas iš tokių būdų – naudoti grūdų drėgmės matuoklį. Toks prietaisas turi daug privalumų ir yra itin naudingas grūdų sandėliavimo laikotarpiu, tačiau reikalingas ištisus metus. Čia sužinosite, kodėl jis naudingas kiekvienam ūkininkui, dideliais mastai auginančiam grūdines kultūras.

Kodėl jums reikia grūdų drėgmės matuoklio?

Grūdų drėgmė yra vienas pagrindinių grūdų kokybę lemiančių veiksnių. Taigi šį parametrą turite tikrinti net kelis kartus per metus. Visų pirma, augalų augimo laikotarpiu pakoreguoti auginimo būdą. Prieš nuimant derlių, šio prietaiso pagalba nustatysite, ar jie yra paruošti saugojimui. Laikant grūdines kultūras sandėlyje, išsiaiškinti, ar grūdai laikomi optimaliomis sąlygomis. Jei grūdai yra per drėgni, greitai juose gali atsirasti grybelis ar pelėsis, kuris netgi gali sugadinti ištisą partiją. Nieko keisto, kad per drėgni grūdai vertinami mažesne pinigų suma. Todėl, norint nustatyti tinkamiausią derliaus nuėmimo laiką ir nustatyti optimalias javų laikymo sąlygas, verta naudoti drėgmės matuoklį.

Kur įsigyti grūdų drėgmės matuoklį?

Grūdų drėgmės matuoklį galite įsigyti neišėję iš namų. Internetinėse ūkio parduotuvėse galima rasti įvairių modelių. Pirkimas internetu yra geras ir patogus sprendimas daugeliui žmonių. Pirma, jūs galite matyti daugybę skirtingų pasiūlymų vienoje vietoje ir turėti plačias galimybes išsirinkti. Internete pardavėjai gali patalpinti daugybę įrenginių modelių, o tradicinėse parduotuvėse, ypač mažose, jų laikymo vieta yra labai ribota. 

Kitas įsigijimo internetu privalumas – galimybė lengvai palyginti skirtingus produktus. Galite palyginti kelis drėgmės matuoklių modelius ir pasirinkti geriausią. Kitas pliusas – galimybė perskaityti klientų atsiliepimus. Jei tam tikras produktas turi daug teigiamų atsiliepimų, tikriausiai būsite patenkinti pirkiniu. Verta atkreipti dėmesį ir į tai, kad daiktai internete dažniausiai yra šiek tiek pigesni nei tradicinėse parduotuvėse. Išsirinkti grūdų drėgmės matuoklį be vargo galite čia: http://www.iagro.lt/produktai/produktai/prietaisai-ir-sensoriai/dregnomaciai/.

Koks grūdų drėgmės matuoklis bus tinkamas?

Perkant drėgmės matuoklį reikia atkreipti ypatingą dėmesį į keletą parametrų. Pirmiausia įsitikinkite, kad prietaisas yra tikslus. Jei gamintojo deklaruojama matavimo paklaida yra tik 0,5%, matavimai bus daugiau ar mažiau patikimi. 

Antra, patikrinkite, kiek grūdų rūšių gali analizuoti įrenginys ir ar jį galima naudoti ir aliejinių augalų sėkloms. Dažniausiai užtenka keliolikos populiariausių grūdinių kultūrų rūšių. Tobula, jei drėgmės matuoklis turi galimybę apskaičiuoti kelių mėginių vidutinę vertę. Taip pat patikrinkite matavimo skalę. Ji turėtų būti kuo platesnė, jei norite išties funkcionalaus prietaiso. Svarbu, kad prietaisas kompensuotų mėginio medžiagos ir įrangos temperatūrų skirtumus. 

Taip pat atkreipkite dėmesį į praktinius aspektus. Ar lengva naudotis įrenginiu? Ar galite juos greitai išvalyti? Kaip reikia ruošti mėginius? Ar ne per sunkus? Šiuo klausimu geriausia užduoti pardavėjui arba gamintojui, jei prekės aprašyme pasigendate kurio nors atsakymo į šiuos klausimus. 

Profesionalus grūdų drėgmės matuoklis

Rinkoje yra pigių drėgmės matuoklių variantų, tačiau investuoti į gerą modelį tikrai verta. Prietaisas bus naudojamas įvairiomis, kartais sudėtingomis sąlygomis. Pasirinktas modelis turi būti pagamintas iš medžiagų, atsparių dulkėms ir didelei drėgmei. Matavimo paklaida turi būti minimali.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!