- Reklama -

Sandraugos „Kitokia Lietuva“ mitingas Kaune, 2013 rugsėjo 14 d. KK nuotr.
Sandraugos „Kitokia Lietuva“ mitingas Kaune, 2013 rugsėjo 14 d. KK nuotr.
Sandraugos "Kitokia Lietuva" prezidentas Kęstutis Pūkas. KK nuotr.
Sandraugos „Kitokia Lietuva“ mitingas Kaune, 2013 rugsėjo 14 d. KK nuotr.
Laikraščio "Karštas komentaras" vyr.redaktorė Giedrė Gorienė. KK nuotr.
Prof. Gediminas Merkys. KK nuotr.
Sandraugos „Kitokia Lietuva“ mitingas Kaune, 2013 rugsėjo 14 d. KK nuotr.

Nors šeštadienį sinoptikai pranašavo lietų, Kaune švietė saulė – čia į K.Pūko vadovaujamos sandraugos „Kitokia Lietuva“ mitingą Vienybės aikštėje susirinko apie pustrečio tūkstančio žmonių, kurie reikalavo valdžios atsakomybės už skurdinimo politiką šalyje.

„Visoms politinėms partijoms vieningai pareiškiame: Jūsų valdymas atvedė Lietuvą į giliausią krizę, iš kurios Lietuva ne tik kad neišeina, o priešingai – krizė gilėja.

Jūsų kalbos apie spartų ekonomikos augimą akivaizdžiai parodo, kad jokių išvadų Jūs nepadarėte ir toliau tęsiate Lietuvos skurdinimo politiką.

Sparčiausiai auga tai Lietuvos žmonių skurdinimas, nuolatinis kainų augimas, visiškas chaosas energetikoje , viešajame transporte, miestų gatvėse, verslo naikinimas, valstybės ir savivaldybių skolos, Lietuvos kaimo mirimas, kultūros židinių ir sveikatos punktų kaime naikinimas, mokyklų uždarymas – to nematyti jau negalima.

Kaip negalima nematyti ir išsiplėtojusios politinės korupcijos, kuri griauna prokuratūros ir teismų institucijas, o iš esmės griauna valstybės pamatus.

Lietuva skurdinama tuo metu, kai Europos Sąjunga kasmet teikia mums didžiulę paramą, o kas bus kai parama nebus teikiama, kai reikės mokėti skolas. Kas laukia Lietuvos?

Į šį klausimą privalote atsakyti Jūs, Lietuvą valdančios politinės partijos. Ir atsakyti dabar, laukti nebėr kada“, – teigiama Sandraugos „Kitokia Lietuva“ pustrečio tūkstančio mitingo dalyvių priimtoje rezoliucijoje.

„Mums, kauniečiams, Jūs privalote atsakyti už klaikią padėtį Kauno miesto savivaldybėje, kuri yra konservatorių ir jų atstovo mero A. Kupčinsko vadovavimo išdavoje, suprantama, jo veiksmams pritariant kitų partijų atstovams.

O pritariama todėl, kad Kauno miesto savivaldybės tarybos nariai už tai gavo galimybę patys įsidarbinti, įdarbinti savo artimus bei gimines. Vieša paslaptis, kad beveik visi tarybos nariai konservatoriai bei jų artimieji dirba savivaldybėje ar savivaldybės kontroliuojamose įmonėse bei įstaigose. Partijos „Jaunoji Lietuva“ lyderis S. Buškevičius yra mero pavaduotojas, jo sūnus Stasys Buškevičius bei kitas tarybos narys A. Kriščiūnas su žmona dirba savivaldybės kontroliuojamose įmonėse. Na, o ketvirtas Partijos „Jaunoji Lietuva“ atstovas savivaldybės taryboje K. Nausėda į savivaldybę ir jos kontroliuojamas įmones įdarbino tris savo vaikus.

Kokių sprendimų galima laukti iš tokių tarybos narių, aiškinti netenka“, – kritikuojama Kauno valdžia mitinge priimtoje rezoliucijoje.

„Pradėjęs savo veiklą mero poste auksinio tualeto statyba, šiandien meras A. Kupčinskas yra taikos sutarčių iniciatorius. Taikos sutarčių, kurios viešai vadinamos vogimo sutartimis.

Šias taikos sutartis patvirtino teismai, su kuriais meras A. Kupčinskas susirašinėjo asmeniškai. Šiaip tai tokie veiksmai yra kvalifikuojami kaip neteisėtas poveikio darymas teismams, bet mero A. Kupčinsko atžvilgiu tai netaikoma.

Visose savivaldybės viešosiose įstaigose savivaldybė yra atstovaujama pagal įstatymus, išskyrus vieną – V š Į Kauno regiono atliekų tvarkymo centras. Šioje įstaigoje savivaldybę atstovauja pats meras A. Kupčinskas, nors įstatymai tai draudžia. Sandrauga „Kitokia Lietuva“ per didelius vargus sustabdė vieną šios įstaigos viešąjį pirkimą už 133 mln. litų, bet merui A. Kupčinskui tai buvo kaip žąsiai vanduo.

Tokių pavyzdžių mes viešiname vos ne kasdien.

Taip, kaip viešiname ir kitų Lietuvos savivaldybių įteisintą žmonių apiplėšinėjimą, automatiškai padarius juos visus atliekų turėtojais ir lupant iš jų pinigus per teismus ir antstolius, nepriklausomai nuo to turi jie atliekų ar ne“, -aštrios kritikos strėlės lėkė ir Kauno mero A.Kupčinsko link.

„Vieningai reikalaujame, kad visos teisėsaugos institucijos nedelsiant pradėtų tyrimus dėl visų sandraugos „Kitokia Lietuva“ pateiktų faktų apie galimai nusikalstamą Kauno miesto savivaldybės mero A. Kupčinsko, kai kurių savivaldybės tarybos narių bei administracijos vadovų veiką.

Vieningai pareiškiame nepasitikėjimą Kauno miesto savivaldybės meru A. Kupčinsku ir savivaldybės taryba.

Vieningai pareiškiame visoms Lietuvą valdančioms politinėms partijos, kad tik mūsų dėka Jūs esate valdžia ir valdžioje.

Šiandien dar galite apsivalyti ir atsinaujinti, rytoj gali būti vėlu“, – teigiama Sandraugos „Kitokia Lietuvoje“ mitingo, kuriame dalyvavo apie pustrečio tūkstančio žmonių, rezoliucijoje.

Mitinge dalyvavo ir pasisakė Sandraugos „Kitokia Lietuva“ prezidentas Kęstutis Pūkas, filosofas, humanitarinių mokslų daktaras Krescencijus Stoškus,habilituotas socialoginių mokslų daktaras Profesorius Gediminas Merkys, „Karšto komentaro“ vyr.redaktorė Giedrė Gorienė, Šiaulių universiteto docentas socialinių mokslų daktaras Edvardas Gribačiauskas, „Kitokia Lietuva“ Kauno skyriaus pirmininkas Jonas Juškauskas , teisininkas Vytautas Ziminskas ir kt.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!