- Reklama -
Seimo narys Naglis Puteikis. KK nuotr.
Seimo narys Naglis Puteikis. KK nuotr.

Seimo narys Naglis Puteikis socialiniame tinkle “Facebook” pakvietė A.Matonį į dvikovą teisme.

“Kviečiu A. Matonį į dvikovą teisme, siūlau jam sekundantais pasiimti G. Landsbergį, D. Nedzinską ir D. Radzevičių. G. Landsbergis yra baigęs jo žmonos vadovaujamus kursus ”Prieš patyčias”, ten išmoko oponentus vadinti kretinais. Konservatorių pirmininkas dar turi adjutantą L. Kasčiūną, kuris jaunystėje M. Murzos mitinguose išmoko tokių terminų kaip recidyvistas ir, dabar jau kito savo vado įkvėptas mokosi klijuoti tokias etiketes oponentams. D. Radzevičius, kaip ir G. Landsbergis mano, kad tik atsiduodantis tarnavimas monopolininkų pelno didinimui viešo sektoriaus sąskaita yra tikroji žodžio laisvė.
Kiek žinau, A. Matonis jau kreipėsi į policiją, prašydamas apginti jį nuo manęs, bet tinka dvikova ir policijoje. Tada galės pasiimti į sekundantus ir Premjerą S. Skvernelį, nes jis viename interviu taip pat stojo RIMI bei D. Nedzinsko pusėn dėl Trakų autobusų stoties.

O aš kartoju iššūkį A. Matoniui: kažkas juk turi pasakyti, kad karalius nuogas – visuomeninėje LRT-e nėra žiniasklaidos laisvės, nes ji dirba kaip privati piaro agentūra oligopolininkams, pvz. RIMI ir jos atstovui LEO LT adeptui D. Nedzinskui. Ir tai daro vienašališkais reportažais, kuriuose dar ir tyčiojamasi iš visuomenininkų, bandančių ginti viešą interesą. Šioje istorijoje, matau, kad daugelis apsimeta kvailiukais, kurie to neva nesupranta, nemato kažko, kabinėjasi prie nereikšmingų smulkmenų. O gal užteks maivytis ir apsimetinėti, kad tokia ologopolininkų atstovavimo LRT-e ir privačiose žiniasklaidose praktika yra norma? Gal pasakykime visi garsiai, kad toks oligopolijų pelno didinimas nieko bendro neturi su žiniasklaidos laisve? Ir dar – tokua neva autobusų stoties rekonstravimo privačiomis lėšomis schemą jau daugelį metų oligopoliniai prekybcentrių tinklai naudoja valstybinės žemės sklypams geriausiose vietose grobti, nes jie neparduodami aukcionuose, o faktiškai nemokamai pereina prekybcentriams 99 metams. Taip valstybės biudžetas negauna šimtų milijonų eurų, kurie būtų atitekę, jei būtų valstybinės žemės pardavimo konkursai ar aukcionai.

Kad TS-LKD šiuo atveju gina RIMI, tai suprantama, nes ir prie jų valdžios ši, skurdinanti visuomenę žemgrobystė buvo plačiai taikoma. Todėl ir G.Landsbergis gina ir RIMI ir A. Matonį, nes jiems reikia apginti biudžeto apvogimo schemą. Kiek TS-LKD yra giliai įklimpę į oligopolininkų kišenę rodo, kad nė vieno politiko G. Landsbergis nėra išvadinęs kretinu, o mane šiuo atveju yra už tokių sandorių kritiką ir už tokių sandorių liaupsintojo LRT naujienų vadovo A. Matonio kritiką.

Pasikartosiu – A. Matonis itin įžūliai veikia oligopolinio prekybos centro RIMI ir jos atstovo Dariaus Nedzinsko pelno naudai visuomenės sąskaita. Ir tai darė ne viename, o trijuose šališkuose vienpusiškuose reportažuose, viename jų apsimesdamas žurnalistu, nors yra jų vadovas. Jei galvojate, kad čia kas nors bijo veidmainiškų aimanų, kad tokia A. Matonio praktika ir yra tikroji žurnalistinė laisvė, tai labai klystate. Jei galvojate, kad toliau nestabdomi gausinsite oligopoliniams koncernams ir prekybcentriams pelną biudžeto, o tai reiškia medikų, socialinių darbuotojų eilinių policininkų algų sąskaita, tai taip pat labai klystate.

Konservatoriai pavertė A. Matonį žiniasklaidos laisvės simboliu! Tai tegul dar ir Darių Nedzinską priima pas save į partiją, gal kokiu kandidatu į Vilniaus merus išsikels? Landsbergiai ir matoniai, bei jų gynėjai, Jūs darykite savo juodus valstybės biudžetą skurdinančius ir prekybcentrių pelną visuomenės sąskaita didinančius pelną darbus, o mes visa tai viešinsime, skųsime visoms instancijoms Jūs pilkuosius piarinius darbelius, skųsime ir tarptautinėms organizacijoms šitą pseudožurnalistiką ir be abejo visas šias žemgrobystes nedvejodami skųsime prokuratūrai, ką darėme ir iki šiol. Beje, ačiū jai, kad ji tokius valstybės žemės grobimo atvejus pradėjo skųsti teismuose įskaitant ir Trakų autobusų stoties atvejį. Tokiu, kad vis tiek išaus žiniasklaidos laisvės era ir Lietuvoje ir apie tokių bylų nagrinėjomą pradės pranešinėti ir LRT.
O A. Matoniui noriu pasakyti – būk vyras, nustok žliumbti į petį D. Radzevičiui – paimk plunksną, parašyk raštą prokurorams ar teismui, kad esi apšmeižtas – susitikime teisme ir susikaukime ten. O tai maivosi visi čia feisbukuose, rankytes grąžo, etikos komisijos tekstų neva nesupranta. Teisme ir išspręstume ginčą. Beje, norėčiau užsakyti pas Darių Nedzinską ir keletą reportažų per LRT apie šį teismo posėdį, įdomu kiek tai kainuoja? Gal kas iš plunksnos pusbrolių žino šias kainas?” – parašė Seimo narys Naglis Puteikis feisbuke.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!