- Reklama -
JAV ambasadorė Lietuvoje Anne Hall
JAV ambasadorė Lietuvoje Anne Hall

“JAV ambasada džiaugiasi galėdama pranešti apie ambasadorės Anne Hall atvykimą. Ji yra keturioliktoji JAV ambasadorė Lietuvoje nuo JAV-Lietuvos diplomatinių santykių užmezgimo 1922 metų liepos 28 dieną. Ambasadorė A. Hall atvyksta ambasadai minint 25-as atidarymo metines. JAV ambasada Vilniuje duris atvėrė 1991 metų spalio 2 dieną. Ambasadorė A. Hall jau yra dirbusi Lietuvoje: 2010-2013 m. ėjo JAV ambasadorės Lietuvoje pavaduotojos pareigas, o vėliau kurį laiko atliko ir laikinosios reikalų patikėtinės funkcijas”, – teigiama JAV ambasados Lietuvoje išplatintame pranešime spaudai.

„Jaučiuosi pagerbta ir su nuolankumu priimu Prezidento B. Obamos ir Valstybės sekretoriaus Dž. Kerio parodytą man pasitikėjimą, – sakė ambasadorė A. Hall. – Jungtines Amerikos Valstijas ir Lietuvą jau daugelį metų sieja glaudūs ryšiai. Jų pagrindą sudaro nepajudinama JAV pozicija, nepripažįstanti Lietuvos prijungimo prie Sovietų Sąjungos, bei JAV ir nepriklausomos Lietuvos partnerystė sprendžiant globalius šiandienos iššūkius demokratijai ir saugumui. Nekantrauju pradėti darbus ir prisidėti prie šios partnerystės stiprinimo.“

Ambasadorė A. Hall įteiks skiriamuosius raštus Lietuvos Respublikos Prezidentei per dvi pirmąsias jos buvimo Lietuvoje savaites.

JAV ambasadorės Anne Hall biografija:

2016 m. liepos 14 d. JAV Senatas oficialiai patvirtino Anne Hall kandidatūrą tapti JAV ambasadore Lietuvoje. Jos prisaikdinimo ceremonija įvyko 2016 m. rugsėjo 16 d. Prieš JAV Prezidentui Barakui Obamai iškeliant jos kandidatūrą, A. Hall dirbo Valstybės sekretoriaus pavaduotojo vandenynų ir tarptautinei aplinkos ir mokslo politikai pirmąja pavaduotoja.

Ambasadorė Anne Hall yra karjeros diplomatė, JAV aukščiausio rango diplomatų tarnybos narė, turinti ministrės patarėjos rangą bei nemažai darbo su Europos šalimis patirties. 2013-2014 m. ji vadovavo Vidurio Europos reikalų padaliniui prie Europos ir Eurazijos reikalų biuro. Eidama šias pareigas buvo atsakinga už ryšius su tokiomis šalimis kaip Austrija, Bulgarija, Čekija, Lenkija, Lichtenšteinas, Rumunija, Slovakija, Slovėnija, Šveicarija ir Vengrija. 2010-2013 m. Anne Hall dirbo JAV ambasadorės pavaduotoja ir kurį laiką ėjo laikinosios reikalų patikėtinės pareigas JAV ambasadoje Vilniuje. Prieš tai, 2006-2009 m., vadovavo JAV generaliniam konsulatui Krokuvoje.

2003-2005 m. A. Hall dirbo vyr. pareigūne Pietų Europos reikalų padalinyje, kur buvo atsakinga už ryšius su Kipru. Eidama šias pareigas turėjo galimybę dalyvauti Jungtinių Tautų derybose dėl Kipro suvienijimo. 2001-2003 m., Baltijos šalims rengiantis stojimui į Europos Sąjungą ir NATO, A. Hall dirbo Šiaurės ir Baltijos šalių padalinyje, kur buvo atsakinga už santykius su Danija ir Norvegija.

1994-1995 m. Anne Hall dirbo valstybės sekretoriaus specialiąja asistente; prieš tai, 1993-1994 m., darbavosi vykdomojo sekretoriato skyriuje, buvo valstybės sekretoriaus pavaduotojo konsuliniams reikalams specialiąja asistente. Be to, tarnavo Kinijoje, Brazilijoje ir Kolumbijoje.

Už išskirtinius nuopelnus A. Hall įteikta keletas apdovanojimų. 2009 m. ji tapo pirmąja JAV generaline konsule, kuriai buvo įteiktas Ordino už nuopelnus Lenkijos Respublikai Riterio kryžius. Ji kalba lietuvių, lenkų, mandarinų kinų, ispanų ir portugalų kalbomis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!