- Reklama -

Kiekvienam namų ūkiui reikalingi kokybiški ir patikimi prietaisai, kad gyventojai galėtų patogiai gyventi. Tai apima ir vėdinimo sistemą. Ji turi veikti efektyviai, kad patalpų mikroklimatas tenkintų gyventojus. Ji palaiko švarų patalpų orą ir optimalią temperatūrą, kad būtų sukurta patogi gyvenamoji erdvė.

Kodėl kartais naujos sistemos nustoja veikti arba veikia neefektyviai? Dažniausiai dėl daugelio vėdinimo sistemos problemų kalti netinkami montavimo būdai.

Dažniausios vėdinimo sistemos montavimo klaidos

  • Netinkamai parinktas sistemos dydis

Tinkamas ortakių dydis priklauso nuo numatomos apkrovos arba nuo to, kiek darbo turi atlikti jūsų šildymo ir vėdinimo sistema, kad galėtumėte patogiai šildyti ar vėsinti namus. Geri vėdinimo sistemų specialistai, pavyzdžiui, rekuperatoriucentras.lt, diagnozuos jūsų namų poreikius, atsižvelgdama į namo dydį, regiono temperatūrą, apkrovos skaičiavimus, lubų aukštį, namo orientaciją, statybines medžiagas ir kitus veiksnius, ir, remdamasi šiais rodikliais, rekomenduos jums sistemą.

  • Netinkamas ortakių sandarinimas

Paprastai namų savininkai kreipiasi profesionalios pagalbos dėl ortakių sandarinimo. Tačiau nusprendus tai atlikti savarankiškai dažnai atsiranda bėdų. Ortakių sandarinimas užtikrina, kad oras nepasišalintų iš vėdinimo sistemos. Jei taip vis dėlto atsitinka, galite sulaukti didelių sąskaitų už komunalines paslaugas. Norėdami išspręsti šią problemą, galite naudoti nuolatinį sandariklį.

  • Netinkamas ventiliacijos įrengimas ir montavimas

Nepainiokite projektavimo su montavimu. Net jei jūsų rangovas sukūrė ekonomiškus ir efektyvius oro srauto jūsų namuose projektus, kad tai ką nors reikštų, jis turi viską tinkamai sumontuoti. Nepriklausomai nuo to, ar rangovai, taupydami laiką ir pinigus, trumpina kampus, ar jiems trūksta patirties, turite juos kontroliuoti, jei jie bando netinkamai įrengti šildymo ir vėdinimo sistemą.

Šildymo ir kondicionavimo sistema namuose veikia efektyviai tik tuo atveju, jei ventiliacinės angos yra strategiškai išdėstytos visame gyvenamajame statinyje. Jei taip nėra, tai lems prastą oro srautą visame name. Taigi sistema ilgiau dirbs, kad išlaikytų pastovią temperatūrą.

Kaip išvengti vėdinimo sistemos montavimo klaidų?

Samdydami operatyvius ir patikimus vėdinimo sistemos įrengimo specialistus, galite išspręsti visas pirmiau minėtas problemas. Tai padės ir nustatyti sistemas, kurios tinka jūsų namams.

Kad geriau suprastumėte montavimo procedūrą, galite naudotis vėdinimo sistemos naudojimo instrukcija ir žiūrėti vaizdo įrašus internete.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!