- Reklama -
Jeigu svarstote apie mikrobangų krosnelės įsigijimą – svarbu, kad žinotumėte keletą svarbių dalykų
Jeigu svarstote apie mikrobangų krosnelės įsigijimą – svarbu, kad žinotumėte keletą svarbių dalykų

Jeigu svarstote apie mikrobangų krosnelės įsigijimą – svarbu, kad žinotumėte keletą svarbių dalykų. Nors super ekspertais vien dėl šito straipsnio, turbūt netapsite, bet naudingų žinių tikrai įgausite. Yra keletas svarbiausių detalių, parametrų ir niuansų, kurie turėtų daryti įtaką jūsų pasirinkimui bei išlaidoms. Daugiausiai dėmesio reikia kreipti į tai, kiek daug mikrobangų krosnelė bus naudojama. Apie tai ir kitus svarbiausius dalykus – skaitykite toliau!

Kiek galite sau leisti?

Skirtingai nei perkant automobilį, būstą ar kitą brangų produktą – perkant mikrobangų krosnelę visiškai nereikia galvoti apie išlaikymo kaštus. Valymo priemonės nieko nekainuoja, o pati krosnelė tikrai nesuvartoja ir daug elektros energijos.

Tad čia reikėtų pirkti įrenginį už tą sumą, kurią daugiausiai galite sau leisti. Turbūt domina ir skaičiai, ar ne? Jeigu dairytumėtės kataloge (https://www.varle.lt/mikrobangu-krosneles/) pamatytumėte, kad pastatomų (ne į sienoje esančias ertmes montuojamų) mikrobangų krosnelių kainos svyruoja tarp 50 ir 200 eurų.

Tokias išlaidas ir planuokite.

Talpų skirtumai maži, todėl daugiau dėmesio skirkite funkcijoms

Apie energinį efektyvumą ir talpas kalbėti per daug neverta. Be abejo, yra išskirtinių modelių, tačiau daugumos mikrobangų krosnelių talpos yra 18, 20 arba 23 litrai. Tai – gana panašūs matmenys, kur didesnei šeimai labiau pravers 23 litrų talpos krosnelė, o viengungiui arba porai – tiks bet kuris variantas.

Daugiausiai dėmesio siūlytume skirti funkcijoms ir jų gausai. Jeigu krosnelė bus naudojama daugiau nei sumuštinio ar submarino iš prekybos centro šildymui – vertos dėmesio yra grilio bei atitirpinimo funkcijos. Pastaroji padės „atleisti“ užsaldytą vištą, o grilius – pakepinti mėsą taip, lyg ji būtų ruošta ant grotelių.

Valdymo patogumas irgi yra svarbus. LCD ekranai bei lietimu ar spaudimu valdomi mygtukai yra gerokai tikslesni bei universalesni už visas sukamas rankenėles bei svirteles.

Dar vienas parametras – galingumas. Paprastai turėtų užtekti bent 600W mikrobangų krosnelės galingumo, tačiau dabartinės krosnelės gali išvystyti 700 ar 800, o kartais ir 1000+W. Didesnė galia nebūtinai reiškia geresnį šildymą. Kai kam reikia galios, o kai kam –  lėto, tolygaus, ramesnio šildymo. Viskas priklauso nuo to, ką gaminate.

Ar jums rūpi dizainas?

Yra ne vienas gamintojas, kuris turi tikrai išskirtinio dizaino bei labai stilingai atrodančių produktų. Smeg, Gorenje bei kai kurie kiti gamintojai parduoda ne pačius galingiausius ar moderniausius, bet labai stilingai, vintažinį įvaizdį sukuriančius įrenginius. Jie tikrai bus brangesni nei paprastesnio dizaino prekė, tačiau, jeigu įvaizdis ir dizainas rūpi – apie tokį pirkinį pasvarstyti irgi verta.

O gal visgi montuosite ją sienoje?

Yra mikrobangų krosnelių tipas, panašesnis į orkaites nei standartines, pastatomas krosneles. Kai kurios mikrobangės ir yra kažkas tarp pastatomo prietaiso ir orkaitės bei būna montuojamos į sieną. Galbūt sienoje kaip tik esate numatę ertmę, kur toks daiktas galėtų atsidurti? Visgi mes siūlytume tokiu atveju įsigyti paprastą, kokybišką orkaitę, o šalia jos dar nusipirkti pastatomą mikrobangų krosnelę, mat jos gali atlikti du, gana skirtingus darbus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!