- Reklama -
tik iš kokybiškų medžiagų parengtas fasadas gali atrodyti tinkamai ir patraukliai
tik iš kokybiškų medžiagų parengtas fasadas gali atrodyti tinkamai ir patraukliai

Renkantis išorės sienų apdailos medžiagą dažniausiai svarstomi du variantai: tinkuoti arba montuoti klinkerio išorę. Pirmasis sprendimas – sumažinti išlaidas perkant medžiagas, tačiau laikui bėgant jos paprastai susilygina su priežiūros ir remonto poreikiais. Pirma, geri techniniai parametrai palankūs klinkeriui. Klinkerio plytų fasadai laikomi labai tvirtais, ilgaamžiais ir nereikalaujančiais priežiūros, todėl didina viso namo materialinę vertę.

Žinoma, namo fasadui atnaujinti reikalingos ir statybinės medžiagos, o šiais laikais jas sunku išsirinkti, kadangi pasirinkimas labai platus, daug įmonių prekiauja statybinėmis medžiagomis. Pirmiausia, reikia rinktis pagal kokybę, nes tik iš kokybiškų medžiagų parengtas fasadas gali atrodyti tinkamai ir patraukliai, tinkamas statybines medžiagas rasite čia: https://baumit.lt/.

Renovuojant tinkuotą sieną galima nuspręsti įrengti mūrinį fasadą. Tokį sprendimą galima priimti dviem būdais

Pirmasis yra pridėti apsauginį sluoksnį, kad būtų sukurta trijų sluoksnių siena. Jei pamatai pakankamai platūs, kad būtų galima pakloti papildomą plytų sluoksnį, sieną galima statyti ant esamo pamato. Jei jie nėra pakankamai platūs, juos leidžiama išplėsti, kad būtų suformuota atrama po plytų siena. 

Kitas sprendimas – plytų sluoksnį statyti ant specialių nerūdijančio plieno atramų, kurios perkelia mūrinio fasado apkrovą tiesiai į konstrukcijos sienas (medžiaga, iš kurios gaminamos sienos, turi turėti aukštus stiprumo parametrus). Laikiklis tvirtinamas prie atraminės sienelės virš žemės. Ši konstrukcija padeda pagerinti pastato šilumos izoliaciją, tačiau reikalauja teisingo pamatų įrengimo. Žinoma, namo fasadui atnaujinti reikalingos ir statybinės medžiagos, o šiais laikais jas sunku išsirinkti, kadangi pasirinkimas labai platus, daug įmonių prekiauja statybinėmis medžiagomis. Pirmiausia, reikia rinktis pagal kokybę, nes tik iš kokybiškų medžiagų parengtas fasadas gali atrodyti tinkamai ir patraukliai, tinkamas statybines medžiagas rasite čia: http://baumit.lt/.

Antras sprendimas – naudoti klinkerio fasado plyteles, kurios tiesiog klijuojamos ant tinkamai paruošto pagrindo

Pažymėtina, kad ne visada galima įdėti plytų sluoksnį, jei pastato projekte numatytas išorinių sienų tinkavimas. Taip yra dėl aukštos plytų kokybės, kuriai reikalingas paruoštas pamatas, kuris atlaikytų papildomo sienos sluoksnio apkrovą.

Renkantis klinkerio plyteles, nereikia plėsti pamatų ar montuoti laikiklių. Būtina tinkamai paruošti pagrindą, jis turi būti lygus, tvirtas ir kruopščiai parengtas, be nešvarumų. Paruoštą sieną užtepkite klijų sluoksniu, kad pritvirtintumėte plyteles, tada klokite pačias plyteles, pradedant nuo kampų (tam naudojamos kampinės plytelės). Kitas žingsnis – standartines plyteles klijuoti eilėmis, kuriose turėtų likti apie 12mm tarpai, kurie vėliau užpildomi specialiu mišiniu.

- Reklama -