- Reklama -
KSU Teisės fakulteto dekano prof. dr. R. Burdos nuomone, privačių detektyvų kursai atveria naujas veiklos galimybes daugeliui teisininkų. KK nuotr.
KSU Teisės fakulteto dekano prof. dr. R. Burdos nuomone, privačių detektyvų kursai atveria naujas veiklos galimybes daugeliui teisininkų. KK nuotr.

Birželio 2 d. šeši Kazimiero Simonavičiaus universiteto (KSU) organizuojamų privačių detektyvų kursų dalyviai pirmieji Lietuvoje gavo pažymėjimus, liudijančius apie išklausytus kursus bei suteikiančius teisę laikyti privataus detektyvo kvalifikacijos egzaminą Policijos departamente prie Vidaus reikalų ministerijos.

Reikalavimą išlaikyti kvalifikaciją patvirtinantį egzaminą asmeniui, norinčiam verstis privačia detektyvine veikla, numato š. m. sausio 1 d. įsigaliojęs Privačios detektyvinės veiklos įstatymas. Jei asmuo neturi 2 metų profesinės patirties teisėsaugos, teisėtvarkos ar žvalgybos institucijose, jis privalo baigti kursus, organizuojamas pagal Policijos departamento patvirtintą mokymo programą. Kazimiero Simonavičiaus universitetui pirmajam Lietuvoje suteikta teisė organizuoti šiuos kursus.

KSU Teisės fakulteto dekano prof. dr. Ryšardo Burdos nuomone, „privačių detektyvų kursai leidžia iki Įstatymo priėmimo privačiai dirbusiems detektyvams pasirengti įteisinti savo veiklą, taip pat atveria naujas veiklos galimybes daugeliui teisininkų bei yra puiki proga tarnybą baigiantiems ar jau baigusiems statutiniams pareigūnams praplėsti veiklos galimybes, toliau dirbti mėgstamą darbą“.

Dekanas pastebi, kad „dalyvius lankyti Privačių detektyvų kursus paskatino ne tik Įstatymo normų reikalavimai, nustatantys privalomus kursus, bet ir galimybė turėti įdomią profesiją, kuri savo pobūdžiu panaši į veiklą teisėsaugoje. Detektyvinė veikla patraukli ir tuo, kad labiau priartinta tyrėją prie ginamo ar atstovaujamo žmogaus interesų. Tai veikla, reikalaujanti kūrybiškumo ir nestandartinių sprendimų, pilna netikėtumų bei pasitenkinimo dėl pasiekto rezultato (surasto žmogaus, apginto vaiko, atgavusio savo turtą kreditoriaus, apsaugoto nuo komercinio šnipinėjimo verslo subjekto ir kt.)“.

Privačių detektyvų mokymai organizuojami bendradarbiaujant su saugos tarnyba „Ekskomisarų biuras“ ir UAB „Rimano Biuras“. Programos moduliai apima tiek teorinius, tiek praktinius detektyvinės veiklos aspektus. Mokymo programos dėstytojai yra aukštos kvalifikacijos specialistai, turintys didelę akademinio ir praktinio darbo patirtį Kriminalinėje policijoje, Specialiųjų tyrimų tarnyboje, Valstybės saugumo departamente ir kitose teisės bei teisėsaugos institucijose, taip pat privatūs detektyvai. Planuojama per metus kursus organizuoti du kartus – rudenį ir pavasarį.

KSU inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!