- Reklama -
KK nuotr.

Lukas – išties didelis keliavimo gerbėjas. Dar mokydamasis vidurinėje mokykloje jis buvo aplankęs daugiau nei 15 Europos valstybių. Dabar Vilniaus Mykolo Riomerio universiteto studentas apsukų nemažina. Antrakursis per pastaruosius metus aplankė septynias valstybes ir buvo net trijuose žemynuose. Vyras prisipažįsta, jog kelionės net paskatino jį įkurti smulkų verslą.

„Man labai patinka keliauti, tą ketinu daryti visą gyvenimą, kai tik bus galimybė. Per metų laikotarpį buvau septyniose valstybėse, buvau Europoje, Azijoje ir Šiaurės Amerikoje ir, žinote, jaučiuosi dar nepasisotinęs. Man taip patinka keliavimas, kad su juo net savo pirmąjį verslą susiejau iš esmės. Pati idėja man taip pat gimė keliaujant“, – pasakojo Lukas.

Prekiaus suvenyrais

Keliaudamas po Europos šalis Lukas pastebėjo tendenciją, jog dauguma turistų yra linkę rinkti tam tikrus suvenyrus. Dauguma jų renkasi magnetus, kurie turi tam tikros vieno ar kito krašto simbolikos, kiti perka vietinės vietovės varpelius ir panašiai. Taigi, studentas nusprendė „nerti“ į šią nišą ir Lietuvoje.

„Žinau, kad tokių suvenyrų jau dabar yra ir Lietuvoje, tačiau, manau, kad niša dar nėra perpildyta ir ją galima tikrai praplėsti. Užsienyje jie tikrai labai populiarūs, todėl manau, kad situacija turėtų būtų panaši ir Lietuvoje. Suvenyrus stengsiuosi daryti kuo originalesnius, taip siekdamas dar didesnio jų populiarumo“, – mintimis dalinosi Lukas.

Tiesa, jaunuolis nuogąstauja, jog pradžioje jo verslui gali sektis kiek sunkiai, nes prekiauti, bent kol kas, žadama tik internetu: „Manau iš pradžių gali būti sunku, nes prekybą vykdysime internetu, o turistai juk įpratę pirkti gatvėje. Visgi, tikiu, kad galime išaugti, o be to, gal lietuviai nupirks kokį nors simbolinį suvenyrą draugams iš užsienio. Na, problemų turi visi jauni verslai, tačiau juk kai kuriems pasiseka“.

Turi daug pavyzdžių

Lukas prisipažįsta, jog pats jau turi daug idėjų, kaip papuošti suvenyrus. Pavyzdžių netrūksta ir jo namuose, kadangi tiesiog begales suvenyrų iš užsienio atvežė jo sesuo.

„Man išties nestinga idėjų, be to gerų pavyzdžių matau ir namie, kadangi sesuo rinkdavo išties daugybę suvenyrų. Pavyzdžiui, matau kokio stiliaus magnetukai gali sulaukti pasisekimo, todėl jie veikiausiai bus ir mano parduotuvėje“, – tvirtino Lukas.

Be to, Lukas suvenyrams didesnį dėmesį ketina skirti artimiausiose kelionėse. Jų, pasak jaunuolio, per artimiausius kelis mėnesius bus ne viena ir ne dvi.

„Dabar tikrai atidžiau juos žiūrėsiu, nors žiūrėdavau visada tačiau dabar ketinu skirti itin didelį dėmesį artimiausiose kelionėse. Vien rudenį į užsienį vykti ketinu dar bent du kartus, juk aviabilietai nėra brangūs, o skrydžiai taip pat dažni, todėl reikia naudoti savo proga ir leisti savo santaupas“, – sakė studentas.

Artimiausiu metu skris į Barseloną

Lukas neslepia, jog jau turi suplanavęs artimiausią savo kelionės maršrutą – vyks į Barseloną. Jis tiki, jog ši kelionė padės pasisemti naujų idėjų ir naujam verslui.

„Jau yra įsigyti lėktuvų bilietai skrydžiui į Barseloną pirmyn ir atgal. Šiaip pats šiame mieste aš jau esu buvęs, tačiau mano jaunesnysis brolis labai norėjo nuvykti, todėl palaikysiu kompaniją. Be to, radome labai patrauklų pasiūlymą greitai.lt.

Išties tikiu, kad ši kelionė gali padėti mano plėtojamai verslo idėjai, nes kiek atsimenu, tai Barselonoje suvenyrų tiesiog begalės. Ant kiekvieno kampo galima surasti ir miesto simbolikos, ir regiono ir, be jokios abejonės, garsiojo futbolo klubo atributikos. Tikiuosi, kad pavyks nužiūrėti vieną ar dvi idėjas“, – pokalbį užbaigė Lukas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!