Kuo ypatingi ketaus puodai?

0
29
- Reklama -

Jei nusprendėte įsigyti ar kam nors dovanoti naujus puodus, jus pasitiks didelė gausa iš skirtingų medžiagų pagamintų ir pasižyminčių skirtingomis savybėmis indų. Kiekvieni jų turi savų privalumų, tačiau šį kartą siūlome pažvelgti į ketaus puodus. Nors apie ketaus indus galima išgirsti keletą mitų, nevisi jie yra tikrai teisingi.

Ketus, tai geležies ir anglies lydinys, iš kurio gaminami ne tik puodai, bet ir kiti indai: greitpuodžiai, keptuvės, troškintuvai, kazanai, kepimo formos. Ketaus indai nėra visiška šių laikų naujovė. Jie naudojami jau kelis tūkstančius metų ir jūs apie juos tikrai esate girdėję. Tai šnekamojoje kalboje vadinamieji špižiniai puodai. Dabar turbūt tapo daug aiškiau apie ką yra kalbama. Taigi, ketaus puodai turi daug naudingų savybių. Čia trumpai jas ir apžvelgsime.

Ketaus puodų ypatumai

  • Kadangi prekyboje gausu iš įvairių medžiagų pagamintų puodų bei keptuvių, daugeliui gali atrodyti, kad ketaus puodais vargu ar prekiaujama. Aukštos kokybės ketaus puodų, katiliukų bei keptuvių, o taip pat ir kitų naudingų gaminių galite įsigyti apsilankę elektroninėje parduotuvėje Bausa.lt.

  • Ketaus puodai yra storasieniai, todėl jie yra gana sunkūs. Tačiau tai jokiu būdu nėra trūkumas, greičiau kaip tik privalumas. Dėl didesnio svorio puodai yra itin stabilūs, neparvirsta vos užkliudžius.

  • Tai vieni universaliausių indų. Juos galima naudoti įvairiems maisto ruošimo būdams: virimui, troškinimui, kepimui. Šiuolaikiniuose ketaus puoduose galima ruošti maistą ant visų tipų viryklių bei kaitlenčių. Juos galima dėti į orkaitę arba gaminti ant atviros ugnies.

  • Ketaus puodai lėtai kaista, todėl šiluma jų paviršiuje ir patiekale sklinda tolygiai ir yra ilgai išlaikoma.

  • Tinkamai prižiūrimi ketaus indai gali tarnauti ištisus dešimtmečius. Anksčiau jie netgi būdavo perduodami iš kartos į kartą.

  • Šiuolaikiniai ketaus puodai yra stilingi modernaus dizaino, todėl jie tikrai puikiai derės prie šiuolaikinio interjero. Juose galėsite ne tik gaminti, bet ir patiekti maistą.

Jei mėgstate ilgaamžius, kokybiškus daiktus ir nepageidaujate kas keletą metų pirkti naujų puodų, rinkitės ketaus puodus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!