- Reklama -

Šiais laikais generatoriai yra būtini daugelyje vietų, pavyzdžiui, namuose, biuruose, parduotuvėse, taip pat darbo vietose, kur reikalingas nuolatinis ir patikimas elektros energijos tiekimas. Tačiau išsirinkti geriausiai jūsų poreikius atitinkantį generatorių gali būti sudėtinga, ypač jei nesate elektros ekspertas.

Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius dyzelinių ir benzininių generatorių skirtumus, kurie padės jums teisingai pasirinkti.

Benzininiai generatoriai

Benzinu varomi elektros generatoriai paprastai yra pigesni nei dyzelinu varomi analogai, todėl jie yra prieinamesni namų ir mažų įmonių naudotojams. Benziną taip pat lengviau laikyti, jis populiaresnis sodo įrangai, pavyzdžiui, vejapjovėms ir pjūklams, nei dyzelinas, todėl jo atsargos garaže bus naudojamos dažniau, o tai panaikins „senų degalų“ efektą.

Vienas didžiausių benzininių generatorių privalumų – mažesnis svoris ir mažesni matmenys, palyginti su dyzeliniais generatoriais. Todėl juos lengviau transportuoti ir sandėliuoti.

Tačiau benzinu varomi generatoriai turi ir keletą trūkumų. Visų pirma, jie sunaudoja daugiau degalų nei dyzeliniai generatoriai, o tai reiškia, kad jų eksploatavimas yra mažiau efektyvus ir ne toks ekonomiškas. Be to, benzininių variklių tarnavimo laikas paprastai yra trumpesnis nei dyzelinių, o tai reiškia, kad jie yra mažiau patvarūs ir juos reikia dažniau remontuoti bei prižiūrėti.

Dyzeliniai generatoriai

Dyzeliniai generatoriai paprastai yra brangesni už benzininius, tačiau jie turi nemažai privalumų, dėl kurių daugeliui naudotojų yra patrauklesni.

Pirma, dyzeliniai generatoriai yra efektyvesni ir ekonomiškesni nei benzininiai generatoriai. Dėl šios priežasties jie dažnai naudojami tais atvejais, kai reikia ilgo veikimo laiko ir didelių apkrovų, pavyzdžiui, dideliems pastatams, šeimos namams, pramoniniams pastatams ir įmonių mašinoms bei įrenginiams.

Dar vienas dyzelinių generatorių privalumas yra tas, kad jie yra patvaresni. Dyzeliniai varikliai yra daug tvirtesni ir jų tarnavimo laikas ilgesnis nei benzininių variklių, o tai reiškia, kad juos reikia mažiau remontuoti ir prižiūrėti.

Dyzeliniai generatoriai taip pat yra efektyvesni ekstremaliomis sąlygomis, pavyzdžiui, esant žemai temperatūrai, didelei drėgmei ir dideliam aukščiui. Todėl jie dažnai naudojami atokiose ir sunkiai pasiekiamose vietose, kur reikalingas patikimas elektros energijos šaltinis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!