- Reklama -

Jei ieškote tvirtos, patvarios, ilgaamžės stogo sistemos su „žaliomis“ savybėmis, atėjote ten, kur reikia. Metalinė stogo danga atsirado 1700-aisiais ir yra itin patvari komercinių pastatų stogo danga. Metaliniai stogai lengvai atlaiko atšiaurias oro sąlygas – kai kurie turi A klasės gaisro klasę. Jie gyvuoja dešimtmečius – iki 50 metų ir ilgiau. Be to, juose yra perdirbto turinio ir jie gali būti 100 % perdirbami, todėl sutaupoma tonų stogo dangų atliekų iš sąvartynų. Be to, jie yra estetiški. Metalinės stogo dangos yra įvairių medžiagų, formų ir konfigūracijų. Metalinės stogo dangos netgi būna įvairių spalvų, kad jūsų stogas būtų individualus.

Metalinės stogo dangos

Metalinės stogo dangos gaminamos iš įvairių medžiagų ir kiekviena turi savo privalumų ir trūkumų. Plienas yra lydinys, pagamintas iš geležies ir kitų elementų. Plienas yra viena iš labiausiai paplitusių medžiagų komercinėse statybose ir yra labiausiai perdirbama medžiaga. Palyginti su kitais metalais, plienas yra pigiausias. Cinkuotas plienas yra sukurtas su cinko sluoksniu, apsaugančiu vidinį sluoksnį nuo korozijos. Danga padeda prailginti plieninių plokščių gyvavimo ciklą. Cinkuotas plienas yra labiausiai paplitusi plieninė stogo danga. Atmosferos poveikiui atsparus plienas buvo sukurtas tokiems projektams kaip tiltai. Išorinis sluoksnis sukurtas taip, kad tyčia rūdytų ir apsaugotų vidinį plieno sluoksnį. Jis dažnai naudojamas stogams akcentuoti, suprantant rūdijimo procesą ir būtinybę reguliariai prižiūrėti.

Nerūdijantis plienas naudojamas tvirčiausiuose metalo gaminiuose. Jis gali atlaikyti koroziją ir yra specialiai sukurtas ekstremalioms oro sąlygoms ir temperatūrai. Tokie stogai pasižymi mažomis šiluminio plėtimosi savybėmis, todėl metalas nesiplečia ir nesitraukia esant temperatūros svyravimams. Tai aukščiausios klasės metalinė stogo medžiaga, todėl jos kaina atitinka vario kainą.

Gyvenate pakrantėje – kokį stogą pasirinkti?

Aliuminio metaliniai stogai yra labai rekomenduojami pakrantės zonose dėl atsparumo druskų korozijai, palyginti su kitomis stogo dangomis. Aliuminio stogai dažnai padengiami dažyta danga, nes laikui bėgant natūrali patina gali būti estetiška. Aliuminio trūkumas yra jo kaina. Tai brangiau, palyginti su stogo dangos sprendimais, kuriuose kaip danga naudojamas aliuminis.

Koks metalinis stogas patraukliausias?

Varis yra patraukliausias iš visų metalinių stogų variantų, varis yra vis populiaresnis metalinis stogo variantas. Visiškai naujo vario blizgesys laikui bėgant patins į melsvai žalią spalvą. Varis yra itin ilgaamžis metalas, galintis tarnauti ilgiau nei kiti metalai. Tai minkštas metalas, todėl jis yra tyliausias iš metalinių stogo dangų gaminių, tačiau tai taip pat reiškia, kad jį lengviau sugadinti. Varis yra viena brangiausių metalinių stogo dangų medžiagų, tačiau ir tarnauja ilgiausiai.

Metalinių stogų privalumai

Metalinės stogo sistemos turi daug privalumų:

  • Ilgaamžiškumas. Metaliniai stogai tarnauja du ar tris kartus ilgiau nei kitos stogo sistemos.
  • Patvarumas. Tinkamai sumontuoti metaliniai stogai gali atlaikyti iki 140 mylių per valandą vėjo gūsius. Smūgiams atsparios stogo dangos medžiagos yra sukurtos taip, kad apsaugotų nuo krušos, kitų skraidančių šiukšlių ir ugnies padarytos žalos.
  • Aplinkai nekenksmingas. Metaliniuose stoguose yra iki 95% perdirbtų medžiagų ir jie gali būti 100% perdirbami.
  • Padidėjusi pastato vertė. Šiuolaikinis metalinis stogas gali padidinti perpardavimo vertę 1–6 %, palyginti su asfaltuotu skiedrų stogu. Be to, už metalinį stogą galite susigrąžinti vidutiniškai 85,9 % savo išlaidų.

Taigi, jei domina metaliniai stogai, stogų konstrukcijos ar priedai, būtinai užsukite į „Budmat“,ir išsirinkite geriausią kokybės ir kainos santykį turintį metalinį stogą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!