- Reklama -

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, vadovaudamasis Konstitucija, ketvirtadienį pasirašė dekretą, kuriuo teikia Seimui pritarti Lino Pernavo skyrimui Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos direktoriumi.

L. Pernavas yra sukaupęs 28 metų darbo patirtį teisėsaugos srityje, 2014–2019 m. ėjo Policijos generalinio komisaro pareigas.

Buvęs generalinis policijos komisaras Linas Pernavas. KK nuotr.

Vilniaus universitete teisės magistro laipsnį įgijęs L. Pernavas vadovavo policijai – didžiausiai teisėsaugos institucijai, įgyvendindamas jos modernizavimo pokyčius. L. Pernavas yra apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi, už pavyzdingą tarnybą skatintas daugiau nei 60 kartų, jam įteiktas ne vienas atskirų teisėsaugos institucijų ir Lietuvos kariuomenės žinybinis medalis.

Per savo profesinę karjerą L. Pernavas kvalifikaciją kėlė stažuotėse ir kursuose Lietuvoje, Kanadoje, JAV, Ispanijoje, Airijoje, Jungtinėje Karalystėje, Vengrijoje, vadovavo ir sėkmingai įgyvendino ES tarptautinius Dvynių projektus.

„L. Pernavo nuveikti darbai kalba patys už save, per tarnybos laikotarpį jis įrodė savo lojalumą ir atsidavimą valstybei, o jo reputacija patvirtina tinkamumą eiti vadovo pareigas“, – sakė šalies vadovas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!