- Reklama -
Naujasis Regionų krepšinio lygos prezidentas - Vaidas Jurgilas. KK nuotr.
Naujasis Regionų krepšinio lygos prezidentas – Vaidas Jurgilas. KK nuotr.

Jau keturioliktą sezoną skaičiuojanti Regionų krepšinio lyga (RKL) turi naują prezidentą – juo išrinktas buvęs RKL viceprezidentas Vaidas Jurgilas.
„Pirmasis Regionų krepšinio lygos prezidentas buvo A.Vidžiūnas – jis lygai vadovavo metus. Po to iki 2012-ųjų metų vadovavau aš, vėliau – D.Gudelis, ir dabar, džiaugiuosi, RKL prezidentu sutiko būti ir vienbalsiai buvo išrinktas Vaidas Jurgilas“, – pristatydamas naująjį RKL prezidentą sakė vienas iš šios įkūrėjų, buvęs ilgametis lygos prezidentas, o dabar garbės prezidentas Arvydas Kregždė.

Arvydas Kregždė, Donatas  Kisielius
Regionų krepšinio lygos viceprezidentu taip pat vienbalsiai buvo išrinktas teisininkas Donatas Kisielius.
Manoma, kad nauja Regionų krepšinio lygos vadovybė šios lygos veikloje įneš naujų vėjų.
RKL direktorius Aleksas Makulavičius pasidžiaugė, kad šiemet RKL žaidžia 43 komandos. Jos suskirstytos į du divizijonus – A ir B. A divizijone – 16 komandų, B – 27. Pastarasis divizijonas dar skirstomas į du pogrupius – Žemaitijos ir Aukštaitijos. Pirmąsias dvi vietas laimėjusios A divizijono komandos pereina į Nacionalinę krepšinio lygą, o paskutines dvi vietas joje laimėjusios pereina į Regionų krepšinio lygą.

Aleksas Makulavičius. KK nuotr.
Pasak A.Makulavičiaus, RKL sezoną planuoja užbaigti kitų metų gegužės pradžioje. Kur vyks finalinės varžybos, kol kas neaišku.
1-ąjį RKL ratą tikimasi baigti iki naujųjų metų ir tuomet 4 stipriausios komandos kovos dėl „Top Sport“ taurės.
RKL prezidentas Vaidas Jurgilas padėkojo visiems, pasitikėjusiems juo, ir teigė, kad jo tikslas – plėtoti bei garsinti Lietuvos krepšinį regionuose, kad miesteliuose krepšinio varžybose būtų pilnos salės. Šio tikslo jis tikisi pasiekti bendraujant su savivaldybėmis.

Vaidas Jurgilas. KK nuotr.

Paklaustas apie iššūkius – kodėl sutiko vadovauti RKL, V.Jurgilas atsakė, jog pats yra kilęs iš nedidelio miestelio, pats yra žaidęs krepšinį, gavęs iš krepšinio ir dabar nori atiduoti grąžą – populiarinti krepšinį regionuose, miesteliuose.
RKL nė vieno sezono nebaigė su skolomis, todėl ir šį sezoną, kaip sakė RKL prezidentas, vienas iš uždavinių bus rėmėjų paieška.
Todėl jeigu jūs turite galimybių ir pritariate idėjai, kad Lietuvos antrąja religija vadinamas krepšinis per RKL būtų „atneštas“ į atokiausius šalies kampelius, tą galite padaryti prisidėdami prie Regionų krepšinio lygos paramos.

RKL konferencija

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!