- Reklama -
 Apsilankykite interneto adresu https://feliksnavis.lt/ ir sužinokite daugiau
Apsilankykite interneto adresu https://feliksnavis.lt/ ir sužinokite daugiau

Biologiniais nuotekų valymo įrenginiais šiais laikais naudojasi nemaža dalis gyventojų. Dideliu efektyvumu pasižyminti įranga užtikrina aukštus nuotekų išvalymo rodiklius. Todėl išvengiama aplinkos teršimo eutrofikaciją ir kitus ekosistemos pokyčius galinčiais sukelti junginiais. Tačiau, nepaisant tokių įrenginių populiarumo, vis dar sklando nemažai su jais susijusių mitų.

1. Galingesnis įrenginys yra efektyvesnis

Galingesnis valymo įrenginys nebūtinai yra efektyvesnis. Ieškant optimalaus sprendimo labai svarbu įvertinti individualią situaciją: namuose gyvenančių asmenų skaičių, susidarančių nuotekų kiekį, papildomus taršos šaltinius ir panašiai.

Rinkoje gausu skirtingų tipų įrangos, besiskiriančios savo galingumu. Todėl nuspręsti, kuri labiausiai tinka asmeniškai jums, gali būti sudėtinga. Tokiais atvejais rekomenduojama pasikonsultuoti su šios srities profesionalais, kurie gali duoti daug naudingų patarimų. Apsilankykite interneto adresu https://feliksnavis.lt/ ir sužinokite daugiau.

Galingesni nuotekų valymo įrenginiai dažniausiai būna brangesni, taip pat sunaudoja daugiau elektros energijos. Vienbučiui namui pakanka standartinės įrangos, kuri skirta 4 gyventojams, valandinis jos našumas ne mažesnis nei 180 litrų (standartinės 170 cm ilgio vonios tūris) per valandą, o paros arba kitaip vardinis našumas – 0,8 kub. m per dieną.

2. Įrenginį reikia reguliariai papildyti bakterijomis

Norint, kad nuotekų valymo įrenginys veiktų sklandžiai, reikalinga tinkama jo priežiūra. Priešingai nei kartais manoma, ji yra visiškai nesudėtinga – tereikia kas kiek laiko išsiurbti talpoje susidariusį perteklinį dumblą. Svarbu pabrėžti, kad po to į biologinį nuotekų valymo įrenginį nereikia papildomai pilti jokių bakterijų.

3. Nuotekų valymo įrenginiai atsirado dar visai neseniai

Tai, jog biologiniai nuotekų valymo įrenginiai atsirado neseniai, yra tik dar vienas mitas. Tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje jie gaminami jau daugiau nei dešimt metų. Tobulėjančios technologijos leidžia sukurti vis pažangesnę įrangą, kuri atitinka aukštus aplinkosauginius reikalavimus ir pasižymi itin dideliu efektyvumu. Biologiniai valymo įrenginiai pašalina beveik visus nuotekose esančius teršalus, todėl jos gali būti išleidžiamos tiesiogiai į aplinką.

4. Įrenginių dalys neatsparios korozijai

Patikimo ir ilgametę patirtį turinčio gamintojo įranga yra sertifikuota. Joje naudojami aplinkos poveikiui atsparūs komponentai, pasižymintys ilgaamžiškumu. Todėl jaudintis dėl korozijos tikrai neverta. Biologiniai valymo įrenginiai tikrinami moderniose laboratorijose, kas garantuoja jų patikimumą.

5. Orapūtės nėra ilgaamžės

Kartais galima susidurti su nuomone, kad orapūtės nėra ilgaamžės. Nepaisant to, kad įprastai šiai įrenginio daliai taikoma kelerių metų garantija, tinkamai prižiūrima ji gali būti sėkmingai eksploatuojama maždaug 10 metų. Iškilus klausimams, susijusiems su orapūtės priežiūra, verta pasikonsultuoti su valymo įrenginio gamintoju.

Individualiame sklype sumontavus biologinį nuotekų valymo įrenginį, nebereikia jaudintis dėl netvarkingos kanalizacijos. Aukštu efektyvumu pasižyminti įranga pašalina nuotekose esančius teršalus ir leidžia pasirūpinti švaresne aplinka. Be to, jos eksploatacija itin paprasta ir nereikalaujanti papildomų investicijų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!