- Reklama -

Vidaus reikalų ministro postas Sauliui Skverneliui gali būti tarpinė stotelė pakeliui į VSD vadovo vietą. R.Dačkaus nuotr.

Partija Tvarka ir teisingumas kapituliavo ar tiesiog laikosi taktikos: „Pralaimėtas mūšis nereiškia pralaimėto karo“? O gal suveikė dar koks nors – trečias variantas: „jeigu VRM ministro postas nepriklausys partijai Tvarka ir teisingumas, tai nepriklausys niekam iš koalicijos partnerių“?

Būtent tokie klausimai kilo, stebint VRM ministro (pagal koalicijos sutartį, priklausančio būtent TT partijai) skyrimo peripetijas. Mat vieną dieną TT partijos pirmininkas Rolandas Paksas, būstinėje surengęs spaudos konferenciją ir pasigyręs, kad partijoje – 17 tūkstančių partiečių, taigi, kandidatą į VRM ministro postą išsirinkti bus iš ko, ir leidęs suprasti, kad partija Tvarka ir teisingumas – tai ne Darbo partija, ir šiuo atveju energetikos ministro skyrimo istorija nepasikartos, jau po kelių dienų… sutiko su generalinio policijos komisaro S.Skvernelio kandidatūra į VRM ministrus.

Tuo tarpu, redakcijos šaltinių duomenimis, vidaus reikalų ministro postas Sauliui Skverneliui gali būti tik tarpinė stotelė pakeliui į Valstybės saugumo departamento vadovo postą. Kitąmet baigiasi VSD vadovo Gedimino Grinos kadencija. Saulius Skvernelis iš policijos generalinio komisaro posto nelabai galėtų į tokią vietą pretenduoti, tuo tarpu iš „civilinio posto“ – taip.

Daugiau skaitykite laikraštyje „Karštas komentaras“

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!