- Reklama -
Skiepai yra puiki galimybė išvengti ligų
Skiepai yra puiki galimybė išvengti ligų

Nors yra labai daug skirtingų nuomonių apie skiepus, tačiau džiugu tai, kad kiekvienas, kuris nori išvengti ligų arba susirgti kur kas lengviau – turi tokią galimybę. Kalbame ne tik apie covid-19 skiepus. Juk jų yra labai daug ir jie padeda kovoje su labai skirtingomis ligomis.

Visada dėl skiepų geriausia yra tartis su specialistais, kurie žino Jūsų ligos istoriją ir tuo pačiu rizikas. Tokias konsultacijas teikia https://endemik.lt/ klinika, tad verta čia užsirašyti, kadangi kuo daugiau info turėsite – tuo ramesnis galite būti.

Skiepų palaikymas

 Pirmiausia reikia suprasti, kad vienas skiepas, kuris buvo darytas kažkada – dažniausiai yra niekas, kadangi jų funkcionalumui palaikyti reikalingas reguliarumas, kuris yra atliekamas pagal tam tikrą programą. Tik tokiu atveju apsauga nuo tam tikrų ligų bus, tad reikia pasitarti su gydytoju dėl plano. 

Kokių man reikia?

 Natūralu, kad internete info labai daug ir gali būti sunku suprasti – kurių skiepų vaikui arba suaugusiems žmogui reikia. Visada geriausia tartis su specialistu, kadangi savarankiškai galima sukelti sau daugiau problemų nei atrodo. Taigi, šeimos gydytojo konsultacija yra geriausia pagalba, kurios pirmiausia ir reikia imtis.

Naujesni ir senesni?

Šiuo metu rinkoje atsiranda vis daugiau naujų skiepų, kurie dažniausiai pristatomi kaip efektyvesni. Sunku atsakyti, ar geriausia rinktis naujesnius, ar senesnius, kurie yra patikrinti laiko. Tai priklauso nuo ligos ir įmonės, kuri gamina, tad domėtis visada verta plačiau. Tačiau ne per daug, kadangi nuo per aktyvaus domėjimosi galima išgirsti daugiau neteisingos informacijos nei faktų.

Tarkitės su šeimos gydytoju

Geras šeimos gydytojas visada suteiks Jums informaciją, tad su juo ir reikia tartis dėl smulkmenų. Būtinai tai darykite reguliariai, kadangi per nežinojimą galima praleisti skiepus, kurie jums yra reikalingi.

 Skiepai yra puiki galimybė išvengti ligų ir tai mums yra įrodžiusi istorija. Žinoma, kiekvienas renkasi pats – kaip gyventi ir ar skiepytis. Tai yra gerai, nes pasirinkimas suteikia galimybę rinktis. Tačiau nepamirškite, kad skiepas gali Jums išgelbėti gyvybę.

- Reklama -