- Reklama -
Pasak Seimo ŠMKK pirmininko R.Paliuko, jeigu KTU taryba nereaguos į Seimo ŠMKK raštą, bus galima kvestionuoti naujo KTU rektoriaus išrinkimą – ar jį išrinko teisėta taryba. . KK nuotr.
Pasak Seimo ŠMKK pirmininko R.Paliuko, jeigu KTU taryba nereaguos į Seimo ŠMKK raštą, bus galima kvestionuoti naujo KTU rektoriaus išrinkimą – ar jį išrinko teisėta taryba. KK nuotr.

„Kauno Technologijos universiteto rektoriaus rinkimai turi būti atidėti“, – taip nusprendė Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas, antradienį komiteto posėdyje apsvarstęs Lietuvos Respublikos akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus sprendimą dėl Kauno technologijos universiteto tarybos sudarymo.
„Apsvarstėme Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus išvadą dėl Kauno technologijos universiteto tarybos sudarymo ir nusprendėme parašyti raštą KTU tarybai, kad ji atidėtų rektoriaus rinkimus, kol bus išsiaiškintas tarybos teisėtumas. Už tą raštą balsavo dauguma komiteto narių“, – „Karštam komentarui“ sakė Seimo ŠMKK pirmininkas Raimundas Paliukas.
Jo nuomone, jeigu KTU taryba nereaguos į Seimo ŠMKK raštą, bus galima kvestionuoti naujo KTU rektoriaus išrinkimą – ar jį išrinko teisėta taryba.
„Manau, kad šiuo metu geriau sustoti visiems, išsiaiškinti, jeigu kažkas toje taryboje negerai – pataisyti, ir tada rinkti rektorių“, – redakcijai sakė Seimo ŠMKK pirmininkas R.Paliukas.
Kaip jau „Karštas komentaras“, Lietuvos Respublikos akademinės etikos ir procedūrų kontrolierius atliko tyrimą ir nustatė šiuos pažeidimus:
– Raimundas Kuodis ir Sigitas Stanys nebuvo rinkti į KTU Tarybą, kas kelia jų buvimo Taryboje teisėtumo klausimą jau nuo 2012 metų birželio 20d.;
– Senato pirmininkas, nustatydamas Kauno technologijos universiteto Tarybos kadenciją iki 2017 m. rugsėjo 24 d. ir nepaisydamas akademinės bendruomenės valios skirti atstovus į Tarybą 5 m. kadencijai bei vadovaudamasis rektoriaus prof. Petro Baršausko posėdžio metu išsakyta pozicija Tarybos pertvirtinimą Senate sieti su pereinamuoju laikotarpiu, viršijo įgaliojimus;
– Senatas 2015 m. lapkričio 18 d. nutarimu nustatydamas 2012 m. patvirtintos Kauno technologijos universiteto Tarybos kadencijos pabaigos datą ir aiškindamas nustatytos Tarybos 5 m. kadencijos pradžią ir pabaigą viršijo Senatui nustatytus įgaliojimus ir apribojo galimybę akademinei bendruomenei išreikšti savo valią.
Kontrolierius taip pat patvirtino, kad įstatymų leidėjo nustatyta teisė Senatui (akademinei tarybai) sudaryti Tarybą, nesilaikant Mokslo ir studijų įstatymo įtvirtintos Tarybos sudarymo tvarkos, nepaneigia pareigos sudaryti teisėtą Tarybą.

Švietimo ir mokslo ministerija taip pat reagavo į KTU rektoriaus rinkimo peripetijas – kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl  viešo intereso gynimo.
KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!