- Reklama -

300_250tnv

Praėjusių metų pabaigoje startavęs socialinis projektas „Tu – ne vienas!” (www.tunevienas.lt) sėkmingai auga ir tampa pastebimesnis šalies mastu. Kol viešojoje erdvėje garsiai ginčijamasi, kaip spręsti įsisenėjusias psichologinės pagalbos trūkumo problemas, aktyvūs piliečiai ėmėsi iniciatyvos. Į vieną komandą susibūrę jauni profesionalai iš Lietuvos, Vokietijos ir kitų šalių sukūrė internetinę erdvę,  kurioje kiekvienas gali rasti psichologinės paramos ir kokybiškos informacijos. „Tu – ne vienas!” projekto planai dar ambicingesni: prieš kelias dienas buvo oficialiai paleista uždara pokalbių ir diskusijų erdvė Lietuvos pschologijos specialistams, o prie projekto jungiasi ne tik patyrę specialistai, bet taip pat valstybinės institucijos.

Šiuo metu startuojanti iniciatyva – tai uždara platforma, forumas, kurio tikslas – suburti Lietuvos psichologus, psichiatrus, psichoanalitikus ir kitus šioje srityje dirbančius specialistus. Pasitelkiant modernią komunikavimo platformą siekiama paskatinti tarpusavio dalinimąsi informacija bei patirtimi. Šioje platformoje (tunevienas.lt/specialistams) gali dalyvauti ne tik privatūs asmenys, bet taip pat institucijos, dirbančios psichikos sveikatos srityje.

Viena iš Tu – ne vienas! komandos narių Ugnė Mikalajūnaitė džiaugiasi pirmąja projekto iniciatyva, skirta psichologijos krypties specialistams: „Iki šiol Lietuvoje labai trūko internetinės erdvės, kurioje psichologai galėtų patogiai ir nevaržomai dalintis patirtimi, vertinga informacija, aptarinėti atskirus atvejus ar tiesiog susipažinti vienas su kitu. Tai, kad platformos sukūrimą palaiko ir jose dalyvauti nori įvairios institucijos, suteikia papildomo svorio bei jausmą, kad mūsų specialybės žmonės yra vertinami.“

Bene daugiausia dėmesio sulaukianti projekto iniciatyva – Pagalbos Linija. Tai tarsi virtualus psichologas, platforma, kurioje galima užduoti rūpimus klausimus, gauti specialistų atsakymus, taip pat paskaityti anksčiau pateiktus komentarus aktualia tema. Šioje platformoje taip pat yra užsiregistravęs Valstybinis Psichikos Sveikatos Centras, kuris atsako žmonėms į klausimus psichikos sveikatos paslaugų teisinio reglamentavimo tematika bei nurodo žmonėms, kuri institucija galėtų padėti geriausiai konkrečioje situacijoje.

Projekto iniciatorius ir koordinatorius Matas Brilius pažymėjo, kad nemažėjančių psichologinių problemų kontekste „Tu – ne vienas!” ne tik stengiasi atsiliepti į nūdienos iššūkius, bet ir sukurti išliekamąją vertę. „Kiekvienam iš mūsų pasitaiko sunkių akimirkų, kai pasijaučiame silpni, demotyvuoti, nusivylę gyvenimu. Deja, tokiu metu ne visi gauname reikalingą psichologinę pagalbą ir pastiprinimą. Nuolatinė negatyvi būsena veda prie rimtų psichologinės sveikatos problemų. Todėl nusprendėme sukurti erdvę, kurioje visuomet galima rasti paramos ar pozityvo vienokia ar kitokia forma, priklausomai nuo žmogaus poreikio. Siekiant užtikrinti aukščiausią pagalbos kokybę, visą svetainės turinį ir konsultacinę pagalbą teikia tik šios srities specialistai, t.y. profesionalūs psichologai“, – teigia M. Brilius.

„Tu – ne vienas!“ svetainėje taip pat gausu straipsnių, suskirstytų į depresijos, streso, motyvacijos ir bendravimo kategorijas.

Projekto tinklapį galite aplankyti adresu www.tunevienas.lt. Projektas atviras visiems, norintiems prisidėti prie psichologinių problemų sprendimo Lietuvoje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!