Tomas Čyvas
- Reklama -

Tomas Čyvas

Kaip dirbti nei velnio nedarant ir nieko apie nieką neišmanant? Reikia naudoti sąvoką “Tvarus”.

Pradėkime nuo viešai besiskelbiančių ekspertų, influencerių citatų, kurios platinamos net BNS. Ir net jei daro diplomuoto elito žmonės.

Tvarumas bendrąja prasme nėra tiesiog reglamentavimo atitikimas, t. y. ne tik minimalus iki finansinių rodiklių atskleidimas, kurio reikalauja reglamentai. Svarbu pabrėžti, kad rengiant tvarumo strategiją galima išgryninti ir išskleisti turimą organizacijos strategiją bei suformuoti kryptį atsižvelgiant į tvarumo ar ESG aspektus – kaip organizacija prisideda prie klimato kaitos, kokių tikslų siekia mažinant tą poveikį ir su tuo susijusias rizikas, kaip išlaikys konkurencinį pranašumą augant rinkos dalyvių poreikiams tvariems produktams ar paslaugoms, kokiomis priemonėmis įtraukiami darbuotojai ir auginamos kompetencijos, kaip valdomos reputacinės rizikos ir kuriamas atsakingos bei patikimos organizacijos įvaizdis, kokiais būdais atliepiami žiedinės ekonomikos principai savo produktų gamyboje ir pan. Tuo pačiu tai yra ir naujų galimybių ieškojimas, atsižvelgiant į visų suinteresuotų šalių lūkesčius“, – pabrėžia tvarumo ekspertas.

Asmeniškai jokio akmens užanty nelaikau prieš šito analizo autorių, tad net pavardės neminiu.

Užuot pasakęs, kad tokie ar anokie būstai pigs ar brangs artimu (ar man svarbiu) laiku toks tvarumietis gal dar paprašys eurų, dolerių, rublių ar tugrikų už panašią niektauzą.

Klausimas – kur ruošia tvarumo ekspertus ir kas jiems diplomus dalina?

Tvari NT rinka, tvari žvejyba, tvari santuoka (geriausia progresyvi), tvarus teatras, tvari politika, tvarus seksas. Tiek daug erdvės tvarumui….

Kur gauti tvaručio sertifikatą?? Juk jis atveria kelius į visas ekspertines erdves, leidžia net paaiškinti kieno demokratijos ar net paties gyvenimo santvarka yra netvari? Paspėliokime: VU, VDU, Riomeri? O gal labiausiai tiesiog TSPMI?

O amatų mokykloje, kur moka tvoras tvarias tverti – blogiau ar geriau? Čia ir verslo, ir technologijų ir bendro švietimo aptarimo vertas klausimas. Juk kaip būtų nuostabu turėti tvarų sasiskų ir sardelių kombinatą bei dar tvaresnį dirbtinio masinio apvaisinimo bei embrionų dauginimo fabriką? O idiotai gali būti tvarūs? Klausimas retorinis.

kaunieciams.lt
- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!