- Reklama -

„Norėjau ramiai išeiti, nes su šia ministerijos vadovybe darbas neįmanomas. Bet nesiseka ramiai palikti tarnybos, nes patys tampo paklodę ir patys prašosi pasakyti teisybę”, – apie savo pasitraukimą iš Viešojo saugumo tarnybos vadų Komentaras TV kalbėjo buvęs Viešojo saugumo tarnybos vadovas generolas Ričardas Pocius.

-Kokios priežastys privertė trauktis?

Ričardas Pocius: – Tokia ministerijos vadovybė, sakyčiau, visai be kompetencijos. Sistema yra, ir tokia ministerija iš tikrųjų dirbti negali. Ir su tokia vadovybe man jiems pavaldiems būti man šiandien yra didžiulė gėda.

Privedė prie to, kad turiu palikti šitas pareigas. Nes aš esu kariškis, davęs priesaiką Lietuvos valstybei. Ir kai niokoja tavo tarnybos iškeltą vėliavą, tiesiog atimti ją nori ar sunaikinti, matau vieną išeiti – kad tokioje aplinkoje dirbti nebeįmanoma. Ir teko pasitraukti.

-Žinojo premjerė, valdančioji partija, kas vyksta ministerijoje?

R.Pocius: -Ne, tikrai ne. Aš žmogus kantrus, tokių dalykų niekur nepublikuoju, tuo labiau, kad ant manęs antpečiai, munduras, aš turiu elgtis garbingai ir pagal kariškio etiketą. O kadangi yra politikai arba pagal grožį išrinkti, kurie nesupranta to visiškai, tai jie darkosi ir dergiasi taip, kaip jiems patinka.

Jiems atrodo, kad mes esame šunys ir kažkokie tai vergai. Tai tikrai ne. Tai yra Lietuvos piliečiai, tai yra aukšto kovinio parengimo parengties vyrai, ir aukštos motyvacijos žmonės, ginkluoti, iki dantų, ir kurie yra skirti ginti valstybę ir saugoti žmones bei visuomenę.

Seime, kur pozicija ir opozicija yra 50:50, opozicija tikrai turėtų tarti žodį šitoje situacijoje, kitaip bus išardytos visos, vadinčiau, saugumo sistemos, gynybinės sistemos pajėgumai, ir sistema pradės trūkinėti, o tai reiškia, kad ne tik visuomenė vedama į nesaugumo ir grėsmių būklę, bet yra pati valstybė vedama į nesaugumą.

Ir tokioje dabar karo aplinkoje, kas vyksta už mūsų valstybės vartų, atleiskit, taip elgtis… geriausiai išvystytas modernizuotas tarnybas grasinti sunaikinti, prijunginėti prie kitų tarnybų, kurios nykstančios arba reformos nepasiteisinę visiškai, kurioms, vadinsiu, krachas pareina… Geras tarnybas prie tų tarnybų prijungti nėra išeitis.

Pažiūrėkite ir į biudžeto skirstymą – pagal „myliu-nemyliu“. Valstybės saugumo departamentui, STT, Generalinei prokuratūrai, Viešojo saugumo tarnybai – visiems nuiminėjamas biudžetas. Bet keliamas biudžetas toms tarnyboms, kurios yra nuolankios ir krenta po kojomis vienai nepakaltinamai partijai.

Tai nėra normalu, tai visiškai ne valstybinis požiūris. Turime visi vienytis ir stoti ginti Lietuvos, o ne tokiu būdu naikinti specialiąsias tarnybas ir valstybės pajėgumus.

Kyla retorinis klausimas: o gal tai gerai apgalvota ir gudri „specialioji operacija“? Jūs suprantate, ką noriu pasakyti.

Buvęs Lietuvos kariuomenės vadas, atsargos gen.ltn. Valdas Tutkus: – Aš labai esu nusivylęs premjere Ingrida Šimonyte. Atleidžiamas Viešojo saugumo tarnybos vadas. Generolas. Ir jūs net nemalonėjot pasikviesti ir paklausti, kame gi yra problema, kad generolą nori atleisti? Ar viskas ten tvarkoj? Taip braukšt – ir viskas. Tai parodo požiūrį šitų žmonių. Apie partijas čia nekalbėsim, gal čia ne partija kalta, gal čia tas „vaikų darželis“, kaip aš ne kartą vadinau, nekompetencija ar galbūt „specialioji operacija“.

Aš ne kartą sakiau, kad veiksmai, kuriuos atlieka šita Vyriausybė, man labai panaši į darbą prieš mūsų valstybę, prie viso šito prisidengiant vertybėm.

Visą laidą žiūrėkite čia:

- Reklama -

1 KOMENTARAS

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!