- Reklama -

Jolanta Blažytė

Po to, kai Elonas Muskas perėmė Twitter valdymą, viena po kitos liejasi vis įdomesnės naujienos. Pavyzdžiui, jau žinome, kad nuo 2016 metų Twitter platformą kontroliavo net 80 FTB agentų.

FTB agentai dirbo tiesiog Twitter viduje, siekdami išnaikinti ir cenzūruoti jiems „nepatinkančią“ informaciją ir siekdami manipuliuoti rinkiminiais procesais.

(Kadangi Twitter blokavo buvusio JAV Prezidento D. Trumpo paskyrą, tai nesunku nuspėti, kuriai pusei dirbo minėtieji FTB agentai).

FTB šiuo metu bando nusiplauti nuo šios istorijos, sakydami, kad neva „jie tik teikė pasiūlymus“.

P.S. kažką girdėjau, kad ir mūsų visuomenės veikėjas A. Tapinas veržiasi susitikti su Facebook vadovais? Turbūt norėtų teikti pasiūlymus, taip, kai FTB teikė pasiūlymus Twitteriui?

Jei kam įdomu, pridedu visą laidos Fox News vertimą į lietuvių k.

„Naujausi Elono Musko paviešinti Twitter failai rodo, kokie jaukūs buvo FTB ir Twitter santykiai prieš pat jam perimant valdymą. Žurnalistas Matt Taibbi skelbia, kad tarp FTB ir Twitter saugumo vadovo Džo Rotho, nuo 2020 m. sausio iki 2022 m. lapkričio mėn. buvo išsiųsta daugiau nei 150 elektroninių laiškų. Ir nors kai kurie iš šių susirašinėjimų buvo kasdieniški, kiti buvo tiesioginiai prašymai pateikti informaciją apie Twitter naudotojus, susijusius su aktyviais tyrimais. FTB taip pat skyrė labai daug dėmesio Twitter rinkimų manipuliavimui.

Taibbi rašo, kad po 2016 metų rinkimų FTB sukūrė darbo grupę, orientuotą į socialinę žiniasklaidą, kuri ilgainiui išaugo iki maždaug 80 FTB agentų.

Kyla klausimas, kaip į visa tai reaguoja didžioji žiniasklaida? Jie visiškai ignoruoja šeštąją Twitter bylų dalį. Jos pasirodė vakar po pietų, tačiau plačioji žiniasklaida praneša apie žurnalistus, kuriuos Elonas Muskas nušalino nuo Twitter už tariamą jo „doksavimą“.

FTB, reaguodama į šiuos įvykius paskelbė pareiškimą: „FTB reguliariai bendradarbiauja su privataus sektoriaus subjektais“.

Tai jų gynybinė pozicija. Jie sako, kad jie tai daro nuolat.
Jie nuolat šnipinėja amerikiečius. Kyla klausimas, ar FTB misija yra užtikrinti amerikiečių saugumą, ar šnipinėti ir stebėti? Atrodo, kad tai antroji, o ne pirmoji misija. Reikia grįžti prie to, ką 1988 m. sakė Ron Paul, kad FTB misija yra šnipinėti amerikiečius, ypač tuos, kurie nesutinka su prezidento vykdoma politika. Jis atkreipė dėmesį į Woodrow Wilsoną, kuris Pirmojo pasaulinio karo metu naudojo FTB šnipinėti amerikiečius, suimti tuos, kurie nesutiko su juo ir jo politika Europos atžvilgiu. Galime grįžti prie 1917m. šnipinėjimo įstatymo, kuris buvo pirmoji visoje šalyje veikianti vidaus sekimo sistema, įskaitant telefoninių pokalbių pasiklausymą.

Atrodo, kad FTB tikslas yra mus šnipinėti, o ne užtikrinti mūsų saugumą. Tokį įspūdį lengva susidaryti, jei pažvelgsime į tai, ką jie praleidžia. Turėjome Stoneman šaulį, kuris nužudė 17 žmonių Marjory Stoneman mokykloje. Douglasas „YouTube“ paskelbė, kad ketina šaudyti mokykloje. FTB apie tai žinojo. Pažvelkite ir į Fort Hudą. FTB turėjo galimybę įsikišti į šaudynes naktiniame klube „Pulse“, per kurias Orlande žuvo 49 žmonės. Taip pat į Bostono sprogdinimus. Turime 80 FTB agentų, pasiryžusių cenzūruoti amerikiečius, įskaitant juokelius, tačiau jie nepastebi svarbių dalykų. Jie praleidžia dalykus, kuriuos turėtų sustabdyti, arba atvirkščiai juos kursto, pavyzdžiui, kaip sausio 6-ąją, Gretchen Whitmer pagrobimo sąmoksle.

80 FTB agentų yra daug. Noriu, kad visi pasiklausytume Dano Bongino, laidų „Unfiltered“ čia ir „Fox and Friends Weekend“ vedėjo. Jis labai gerai pastebi, koks yra FTB vaidmuo:

„Kai veikiate slaptosios tarnybos, DEA ar FTB vardu, akivaizdžiai veikiate Jungtinių Valstijų vyriausybės vardu. Taip? Taigi, jei veikiate Jungtinių Valstijų vyriausybės vardu, yra apribojimų, ką galite daryti. Šie apribojimai yra Konstituciniai. Atminkite, kad FTB tokiems dalykams atlikti turi procesą. Yra įrodymų taisyklės. Vyksta baudžiamieji procesai. Jie negali tiesiog savo nuožiūra kreiptis į privačias bendroves prašydami nuimti tą ar užblokuoti aną. Yra tam tikros taisyklės“.

Buvę FTB darbuotojai, įskaitant FTB generalinį patarėją, paliko FTB ir perėjo dirbti į Twitter. Jie ne tik įsitvirtino, bet ir pradėjo kurti platformas ir procesus, kad galėtų bendradarbiauti su savo buvusiais darbuotojais ir draugais iš FTB, siekdami išnaikinti ir cenzūruoti bet kokią informaciją, kuri yra politiškai nepalanki jų požiūriui ir jų pusei. Štai ką reikia ištirti. Kongresas privalo tai ištirti.

Žinau, kad FTB ir Twitter sakys: palaukite, mes tik teikėme pasiūlymus privačiai organizacijai. Twitter galėjo atsisakyti. Jie neprivalėjo veikti pagal mūsų pasiūlymus.

Įsivaizduokite, jei FTB užeitų į mūsų studijos valdymo kambarį ir pasakytų: kiekvieną kartą, kai Arroyo ir Joan kalba, paspauskite nutildymo mygtuką. Juk tai tik pasiūlymas, tačiau reikia suprasti, kad kai FTB ateina ir pasiūlo kažką, žmonės gali sunerimti. Tai gąsdina. Tai gąsdina, kai tai sako FTB. Ir manau, kad atsižvelgiant į dalyvaujančių asmenų šališkus tikslus, visa tai reikia išnarplioti ir pažiūrėti, ar jie kokiu nors būdu galėjo iškraipyti informaciją prieš rinkimus? Tai yra tikrasis klausimas.

E. Muskas sulaukia tiek daug įvairių antraščių. Jis atliko daug gerų darbų, per šiuos paviešintus failus atskleidė daug informacijos, kurios laukėme.

Tačiau šiandien Twitter pavirto į didelę dramą, kurią mes visi stebime. Elonas tai priima labai asmeniškai”.

Laidos Fox News žurnalistai tuo pačiu išreiškė tikėjimą, kad E. Muskas sugebės atsilaikyti.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!